به گزارش مرز اقتصاد، به نقل از ایسنا، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیهای رسمی تأکید کرد که ارسال کمکهای غذایی و دارویی به نوار غزه، حقی طبیعی و فوری برای ملت فلسطین است و باید از راههای مشروع و پایدار انجام شود، نه با اقدامات نمایشی و فریبکارانه نظیر ارسال هوایی.
طبق گزارش خبرگزاری شهاب، در این بیانیه آمده است: اقدام رژیم اشغالگر در توزیع هوایی بخشی از کمکها بر فراز غزه، تنها تلاشی صوری و گمراهکننده برای سفیدنمایی چهره خود در برابر افکار عمومی جهان است. این اقدام نه تنها به رفع محاصره نمیانجامد، بلکه بخشی از سیاست آشکار کنترل و مدیریت گرسنگی بهجای پایان دادن به آن است.
حماس با اشاره به اینکه این شیوه تحقیرآمیز، جان غیرنظامیان را در معرض خطر قرار داده و عزت آنها را خدشهدار میکند، تصریح کرد: پایان دادن به فاجعه انسانی در غزه تنها از طریق توقف تجاوزات، رفع کامل محاصره و بازگشایی دائمی گذرگاههای زمینی برای ورود آزادانه و مستمر کمکهای بشردوستانه ممکن است.
در ادامه این بیانیه، اقدام کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اعمال محدودیتهای غیرانسانی بر کمکهای بشردوستانه، که منجر به شهادت بیش از هزار نفر و زخمی شدن حدود ۶ هزار نفر شده است، بهعنوان «جنایت جنگی آشکار» محکوم شده است.
حماس همچنین خواستار افزایش فشارهای بینالمللی رسمی و مردمی برای پایان دادن به محاصره و جنایت گرسنگی شد.
در بیانیهای دیگر، کمیتههای مقاومت فلسطین نیز ضمن محکوم کردن توقیف کشتی «حنظله» توسط نیروی دریایی رژیم صهیونیستی، این اقدام را «دزدی دریایی آشکار» و جنایتی تازه در کارنامه این رژیم دانست.
در این بیانیه آمده است: توقیف کشتی حامل فعالان صلحطلب و غیرمسلح بینالمللی، نشاندهنده شکست رژیم صهیونیستی در محاصره و انزوای غزه است. این اقدام نه تنها صدای آزادگان جهان را خاموش نخواهد کرد، بلکه بر جنایتآمیز بودن محاصره تأکید دارد.
کمیتههای مقاومت، ضمن تمجید از شجاعت و پایداری فعالان حاضر در کشتی حنظله، از ملتهای آزاد جهان خواست تا با گسترش کارزارهای همبستگی، تحریم و پیگرد حقوقی رژیم اشغالگر و سازماندهی حرکتهای دریایی و زمینی جدید، حمایت خود را از ملت فلسطین و مبارزه برای پایان دادن به محاصره ظالمانه غزه اعلام کنند.
در پایان این بیانیه تأکید شده است که فلسطین، مسئله همه آزادگان جهان است و سکوت در برابر جنایات رژیم اشغالگر، همدستی با ظلم خواهد بود.
این بیانیهها پس از آن صادر شد که نیروهای صهیونیستی در هفتمین روز از سفر کشتی «حنظله» که از ۲۲ تیرماه توسط کمیته بینالمللی شکستن محاصره نوار غزه با هدف پایان دادن به محاصره رژیم صهیونیستی به سمت نوار غزه راه افتاده بود، به آن حمله کردند و سپس آن را توقیف و به بندر اشدود منتقل کردند. این حمله در حالی رخ داد که کشتی در آبهای بینالمللی بود و پس از یک سری تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه خدمه کشتی، از جمله تهدید به توقیف اجباری آن در صورت ادامه حرکت به سمت سواحل غزه، اتفاق افتاد.
در واکنش به توقیف کشتی حنظله توسط رژیم صهیونیستی، فعالان سوار بر این کشتی، آمادگی کامل خود را برای همه سناریوهای ممکن اعلام و تاکید کردند که صرفنظر از نتیجه، به ماموریت خود برای شکستن محاصره ادامه خواهند داد.