به گزارش مرز اقتصاد،
به نقل از ایسنا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف نمک دریا و نمک صورتی برای کنترل فشار خون مناسب هستند؟، مطرح کرد: تمام نمکها از مولکولهای سدیم و کلرید تشکیل شدهاند. سدیم میتواند فشار خون را افزایش دهد، زیرا مایعات اضافی را در بدن نگه میدارد.
محتوای سدیم نمک دریا و نمک خوراکی یکسان است. با این حال، اگر مقدار سدیمی که مصرف می کنید از حد توصیه شده فراتر رود، استفاده از نمک دریا به جای نمک معمولی فرقی نمی کند. نمک دریا عمدتا ترکیباتی تصفیه نشده و دارای عناصر سرب، جیوه و آرسنیک هستند که زمینه ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان را فراهم میسازد.
همچنین نمک دریا تصفیه شده اگرچه عناصر سنگین خارج میکنند، اما حاوی ید (یک ماده مغذی ضروری که به حفظ سلامت تیروئید کمک میکند) نیستند. این درحالی است که منبع عمده دریافت ید از نمک است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری همراه است، از جمله این عوارض میتوان به گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مردهزایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی اشاره کرد. لذا توصیه میشود، به هیچ عنوان از نمک دریا و یا نمک صورتی برای تامین نمک روزانه استفاده نشود.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باوری اشتباه مبنی بر اینکه مصرف نمک دریا یا نمک صورتی میتواند جایگزین سالمتری برای نمک معمولی باشد و حتی به کنترل فشار خون کمک کند، اعلام کرد: تمامی انواع نمک، صرفنظر از منبع آن، عمدتاً از ترکیبات سدیم و کلرید تشکیل شدهاند. سدیم موجود در نمک باعث افزایش فشار خون میشود زیرا مایعات اضافی را در بدن نگه میدارد. بنابراین جایگزین کردن نمک دریا یا نمک صورتی به جای نمک معمولی، در صورت مصرف بیش از حد، هیچ تفاوتی در کاهش خطر فشار خون بالا ایجاد نمیکند.