به گزارش مرز اقتصاد و به نقل از خبر آنلاین
یکی از مقامات بهداشتی تایلند در این باره گفت: این بیمار که پیشتر هم به HIV (اچ آی وی) و سیفلیس مبتلا شده بود، سه هفته قبل به ویروس ام پاکس آلوده شد. پزشکانی که از این بیمار ۳۴ ساله مراقبت میکردند، متوجه شدند که او با عفونتهای ریه و مغز نیز دست و پنجه نرم میکند.
آزمایش خون این بیمار نشان داده که سطح گلبولهای سفیدِ خونِ او افزایش یافته که نشانهای از یک پاسخ ایمنی شدید است. این وضعیتِ بیمار، متخصصان پزشکی را بر آن داشت تا آنتی بیوتیک و داروهای ضد ویروسی برای درمان ام پاکس تجویز کنند.
گفته میشود که در نهایت این بیمار مبتلا به ام پاکس روز جمعه در تایلند فوت کرد. بر اساس آمارهای رسمی تا تاریخ هشت اوت (ماه جاری میلادی)، ۱۸۹ مورد ابتلا به ام پاکس در تایلند ثبت شده که شامل ۱۶۱ شهروند تایلندی و ۲۸ فرد از کشورهای دیگر بوده است. همچنین ۸۲ نفر از این مبتلایان به اچ آی وی آلوده شده بودند.
سال گذشته میلادی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، نام آبله میمونی را به ام پاکس تغییر داد.
به گزارش بی بی سی به نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت، این نهاد بین المللی می گوید: هنگامی که این بیماری شیوع پیدا کرد گزارش هایی دریافت کرده مبنی بر این که از نام آن در برخی اجتماعات به صورت نژادپرستانه استفاده شده است.
در همین حال سازمان جهانی بهداشت در ماه ژوئن اعلام کرد که ام پاکس دیگر یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در سطح بینالمللی نیست. آبله میمونی یک بیماری عفونی واگیردار ناشی از ویروس آبله میمونی است که میتواند برخی از جانوران و همچنین انسان را آلوده کند. نشانههای آن با تب، سردرد، دردهای ماهیچهای، لنفادنوپاتی و احساس خستگی آغاز میشود.
این بیماری سال گذشته در بیشتر نقاط جهان شیوع یافت و تعداد قابل توجهی از افراد را مبتلا کرد. همچنین شماری از افراد نیز در پی ابتلا به آن جان خود را از دست دادند.