سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه هم اکنون شبکه برق کشور پایدار است و مشکلی در تأمین برق پایدار وجود ندارد، گفت: برای تأمین برق در اوج مصرف سال آینده با توجه شرایط کمبارشی و تداوم خشکسالی برنامهریزی شده است.
به گزارش مرز اقتصاد و به نقل از خبرگزاری ایرنا
شرکت مدیریت شبکه برق ایران، «مصطفی رجبی مشهدی»(سهشنبه) در جمع خبرنگاران با اشاره به تداوم خشکسالی کشور و شرایط کمبارشی کنونی، افزود: بر اساس الگوهای اطمینانبخش در سناریوهای مختلف برای تأمین برق برنامهریزی کردهایم که شرایط کمبارشی نیز یکی از همان سناریوهاست.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: هم اکنون شبکه برق کشور پایدار است و مشکلی در تأمین برق پایدار مشترکان وجود ندارد.
رجبی مشهدی درعینحال از هموطنان درخواست کرد برای تأمین پایدار سوخت نیروگاهها در مصرف برق و گاز صرفهجویی کنند.
روز گذشته میزان مصرف برق کشور در ساعت ۱۱ و ۴۶ دقیقه با حدود ۲ هزار مگاوات افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۴۲ هزار و ۵۸۲ مگاوات رسید.
طبق آمار تازهای که مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور منتشر کرده است، ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری برای نخستینبار منفی شد.
امسال و از ابتدای مهرماه پنج میلیارد و ۲۷۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است. این در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدها شده بود که رشد منفی سهدرصدی را نشان میدهد.
رشد ۲۱ درصدی خروجی آب از سدها
در همین مدت، میزان آب خروجی از سدها برای مصارف مختلف از رشد ۲۱ درصدی برخوردار شده است که به معنای بروز ناترازی در آب ورودی و خروجی و احتمال افزایش مشکلات آبی است.
امسال و از ابتدای مهرماه ۶ میلیارد و ۸۹۰ میلیون مترمکعب آب از سدها برای مصارف مختلف خارج شده است. سال گذشته و در همین بازه زمانی پنج میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب آب از سدها خارج شده بوده که امسال ۲۱ درصد بیشتر شده است.
حجم آب موجود در سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۶ دی، ۲۰ میلیارد و ۸۰ میلیون مترمکعب شده است. سال گذشته و در همین بازه زمانی حجم آب موجود در سدها ۱۸ میلیارد و ۸۱۰ میلیون مترمکعب بوده که رشد هفتدرصدی دارد. درعینحال همچنان ۶۰ درصد حجم سدهای کشور خالی است.