به گزارش مرز اقتصاد رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد آلات موسیقی سنتی و ۳۰ درصد آلات موسیقی کلاسیک در داخل کشور تولید میشود، از رفع بخشی از محدودیتهای واردات با تعرفه بالا خبر داد.
اظهار کرد: با توجه به محدودیتهای وضع شده در واردات آلات موسیقی، تعرفه بالای کالا و افزایش ارزش افزوده و پرداخت مالیات سنگین از جمله مشکلاتی است که فروشندگان آلات موسیقی با آنها روبرو هستند.
به گفته وی حدود ۷۰ درصد آلات موسیقی سنتی و ۳۰ درصد آلات موسیقی کلاسیک در داخل کشور تولید میشود، تصریح کرد: بنابراین واردات اصل جدایی ناپذیر این صنعت است.
رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی با بیان اینکه گامهای موثری در زمینه واردات و رفع محدودیت برداشته شده، تصریح کرد: اما تعرفههای بسیار سنگین، از موانع پیش روی ماست و امیدواریم در حل این مسئله چارهای اندیشیده شود تا بستری در خور هنرمندان و هنردوستان فراهم شود. چراکه با تغییر نگرش جامعه به موسیقی و گرایش خانوادهها جهت آموزش موسیقی به فرزندان، شاهد رشد چشمگیری در استقبال از این محصولات هستیم.
وی در ادامه از برگزاری نمایشگاه صنعت موسیقی از ۲۹ آبان تا دوم آذر ماه در محل برج میلاد خبر داد و گفت که این نمایشگاه با هدف آشنایی با آخرین دستاوردهای تولید آلات موسیقی و توسعه تولید و صادرات برگزار میشود.
گفتنی است؛ واردات کالاهای گروه چهار از سال ۱۳۹۷ ممنوع شد که آلات موسیقی نیز یکی از کالاهای گروه چهار است. به همین دلیل گزارشهای میدانی در سالهای اخیر حاکی از کمبود و افزایش قیمت ساز در بازار بوده است. اما سال گذشته سرپرست مرکز ملی خلاق و فرش ایران گفته بود که برخی تعرفهها مربوط به ادوات موسیقی در کتاب سال ۱۴۰۳ به صورت کارتابل فنی باز میشود تا به صورت محدود و منظم واردات انجام شود و برای ادوات موسیقی که توان تولید داخل دارند، اما تاکنون به آنها پرداخته نشده، هم حمایتهای لازم در نظر گرفته شود.