به گزارش مرز اقتصاد، بهای معاملات نفت برنت با ۱۶ سنت معادل ۰.۲ درصد افزایش، به ۷۲ دلار و ۹۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۶ سنت معادل ۰.۲۳ درصد افزایش، به ۶۸ دلار و ۹۱ سنت در هر بشکه رسید.
اوکراین روز چهارشنبه، یک روز پس از شلیک موشکهای ATACMS آمریکا به اهدافی در خاک روسیه، موشکهای کروز توفان سایه انگلیس را به سمت روسیه شلیک کرد؛ این موشکها، جدیدترین سلاح غربی است که اوکراین اجازه یافته است علیه روسیه استفاده کند.
مسکو اعلام کرده است که استفاده از سلاحهای غربی برای حمله به اعماق خاک این کشور، به منزله تشدید شدید درگیری خواهد بود. کییف میگوید به توانایی دفاع از خود از طریق ضربه زدن به پایگاههای پشت جبهه روسیه که برای پشتیبانی از عملیات نظامی استفاده میشوند، نیاز دارد.
تحلیلگران شرکت مالی آی ان جی در یادداشتی نوشتند: برای نفت، این ریسک وجود دارد که اوکراین، زیرساختهای انرژی روسیه را هدف قرار دهد و همزمان، ریسک دیگر، ابهام در خصوص نحوه واکنش روسیه به این حملات است.
به گفته تحلیلگران جی پی مورگان، مصرف نفت در هفته گذشته، به کمک تقاضای بهتر سفر در آمریکا و هند، بهبود یافت و همچنین هند، رشد قابل توجهی در تقاضای صنعتی نشان داد.
تحلیلگران این بانک، در یادداشتی، برآورد کردند تقاضای جهانی برای نفت در ۱۹ روز نخست نوامبر، به ۱۰۳.۶ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که ۱.۷ میلیون بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
اما عاملی که رشد قیمت نفت را محدود کرد، افزایش ۵۴۵ هزار بشکه ای ذخایر نفت خام آمریکا، به ۴۳۰.۳ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۵ نوامبر بود که فراتر از پیش بینی تحلیلگران از رشد ۱۳۸ هزار بشکه ای ذخایر در نظرسنجی رویترز بود.
همچنین بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر بنزین در همین مدت، بیش از میزان مورد پیش بینی، افزایش یافت و ذخایر سوختهای تقطیری هم رشد بیش از حد انتظاری داشت.
شرکت اکوئینور نروژ اعلام کرد میدان نفتی یوهان اسوردراپ پس از توقف تولید به دلیل قطعی برق، تولید در ظرفیت کامل را ازسرگرفته است که به عرضه به بازار اضافه می کند.
در این بین، سه منبع آگاه در اوپک پلاس اظهار کردند: این گروه ممکن است به دلیل تقاضای ضعیف جهانی برای نفت، در نشست اول دسامبر، دوباره افزایش تولید را عقب بیندازند.
اوپک پلاس که حدود نیمی از نفت جهان را تولید می کند، در ابتدا تصمیم داشت با افزایش تدرجی عرضه در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، روند محدودیت عرضه خود را معکوس کند.
بر اساس گزارش رویترز، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در گزارش هفته گذشته خود اعلام کرد حتی اگر کاهش اوپک پلاس همچنان پابرجا بماند، عرضه نفت در سال ۲۰۲۵ از تقاضا بیشتر خواهد شد زیرا افزایش تولید از سوی آمریکا و سایر تولیدکنندگان خارجی، از تقاضای راکد، پیشی گرفته است.