احیا و بازفعال سازی واحدهای غیر فعال (راکد) یکی از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره تحولی بخش صنعت است که در راستای رفع موانع تولید و رشد اقتصادی رقم خورد؛ بر این اساس در ۱۰۰ روز ابتدایی خدمات رسانی دولت چهاردهم ۲۸۱ واحد غیرفعال صنعتی احیا شد.
به گزارش مرزاقتصاد _ وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای اجرای سیاست های دولت مردمی و رفع موانع تولید اقدام به بازفعال سازی واحدهای تولیدی راکد و افزایش ظرفیت تولید در سایر واحدها کرده است.
در این راستا، بخش دولتی در کنار بخش خصوصی اقدام به برگزاری جلسه های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کرده است و با شناسایی موانع از همکاری بانک ها، موسسه های مالی و اعتباری، خبرگان بخش صنعت، سرمایه گذاران جدید و مشاوران تخصصی بهره برده اند که این امر زمینه رشد و جهش تولید در کشور با افزایش ظرفیت تولید شده است.
بر اساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، در ۱۰۰ روز فعالیت دولت چهاردهم ۷۶۲ واحد صنعتی که زیر ظرفیت تولید و به صورت نیمه فعال مشغول به کار بودند، افزایش ظرفیت تولید داده شد.
تامین امکانات زیرساختی در شهرک ها و نواحی صنعتی
رفع موانع تولید واحدهای صنعتی و حمایت از استقرار واحدهای دانش بنیان در شهرک های صنعتی، به توسعه صادرات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط مقیاس کمک کرده است.
در همین راستا، حمایت از نقش و جایگاه صنایع کوچک و متوسط با هدف ارتقای رقابت پذیری و اشتغال زایی در راستای رشد اقتصادی کشور توسط سازمان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران که یکی از نهادهای متولی در حوزه واحدهای صنعتی در وزارت صمت است، انجام شد.
۹۲ درصد از بنگاه های کشور را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می دهند، در همین راستا سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با کمک به ارتقای دانش فنی و مدیریتی و ارائه خدمات حمایتی جامع در راستای توانمندسازی این بخش برای ایفای نقش در رشد اقتصادی و بهبود بهره وری و افزایش سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی ملی خدمات حمایتی ارائه می کند.
برپایه این گزارش، در ۱۰۰ روز فعالیت دولت چهاردهم ۶ شهرک و ناحیه صنعتی در شهرک های و نواحی صنعتی مصوب و وارد فاز اجرایی شد، ۵۵ هکتار تامین اراضی در شهرک ها و نواحی صنعتی، ۱۴۵ هکتار زمین صنعتی ، ۲۵۹ هکتار فاز عملیاتی جدید و ۲ واحد کارگاهی کوچک مقیاس دانش بنیانی ایجاد شده است.
تامین برق و آب و زیرساخت های مخابراتی یکی از مهمترین نیاز واحدهای صنعتی است که در دولت چهاردهم این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت و به مقدار ۴۰ مگاوات برق، ۵۵ لیتر بر ثانیه و یک شهرک مخابراتی به ظرفیت زیرساختی شهرک های صنعتی افزوده شد.
۴۰ واحد صنعتی دانش بنیان
موضوع دانش بنیانی در شهرک های صنعتی یکی از مهمترین الزامات است که به ارتقای فناوری و نوآوری ها در صنعت کمک می کند. در همین راستا استقرار واحدهای جدید دانش بنیانی و حمایت از آنها در دولت چهاردهم مورد پیگیری قرار گرفت و نزدیک به ۱۰۹ واحد مستعد دانش بنیانی شناسایی و ۴۰ واحد صنعتی دانش بنیان شدند.
همچنین نیاز فناورانه ۸۴ واحد صنعتی شناسایی و مشکلات ۱۸ واحد صنعتی در این زمینه رفع شد و خدمات مشاوره ای و توسعه کسب و کار به ۳۴۴ واحد ارائه شد.
اقدامات وزارت صمت و سازمان شهرک های صنعتی در راستای حمایت از واحدهای صنعتی منجر به صادرات ۶ میلیارد دلاری و توسعه ۶ کنسرسیوم صادراتی در ۱۰۰ روز عملکرد دولت چهاردهم شد.
بازفعال سازی ۱۸۴۰ واحد صنعتی راکد
بازفعال سازی یک هزار و ۸۴۰ واحد صنعتی و افزایش ظرفیت تولید سه هزار و ۲۱۵ واحد صنعتی نیمه فعال، از مهمترین برنامه ها برای واحدهای صنعتی است که از سوی سازمان شهرک های صنعتی در دولت چهاردهم مورد توجه قرار گرفته است.
توسعه زیرساخت ها با برنامه ریزی برای تامین گاز ۱۲ شهرک و ناحیه صنعتی، برنامه ریزی جهت احداث و بهره برداری از ۱۰ تصفیه خانه فاضلاب، احداث و بهره برداری از سیستم بازچرخانی سه هزار متر مکعبی پساب صنعتی داخلی شهرک های صنعتی، برنامه ریزی و اقدام لازم برای تهیه و اجرای برنامه های جامع و راهبردی تامین آب شهرک ها و نواحی صنعتی در ۲۱ استان اولویت دار دارای تنش آبی و انتقال ۴۰۰ متر مکعب پساب شهری به شهرک ها از مهمترین برنامه هاست.
بهره برداری از انرژی پاک و خورشیدی یکی دیگر از اقدامات در حوزه رفع ناترازی انرژی در واحدهای صنعتی است که ایجاد ۱۰ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی و انجام مطالعات مربوطه و تصویب آن در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران است.