به گزارش مرز اقتصاد این سیستم حمل و نقل فوق مدرن قرار است با قطارهای خودران از آغاز سال جدید میلادی به طور کامل برای استفاده مسافران شهری در پایتخت عربستان مورد استفاده قرار گیرد.
قرار است این زیرساخت بلندپروازانه، پایتخت عربستان را که خودرو، متداولترین وسیله نقلیه رایج در آن است به شهری با محوریت حملونقل عمومی تبدیل کند.
عربستان سعودی در چارچوب چشمانداز ۲۰۳۰ به دنبال کاهش وابستگی خود به سوختهای فسیلی است و متعهد شده است تا سال ۲۰۶۰ به کربن خنثی برسد.
بنابر اعلام یورونیوز، دولت عربستان امیدوار است با راهاندازی این سیستم حمل و نقل مدرن، شهروندان را تشویق کند که کمتر از خودروهای شخصیشان استفاده کنند و این امر باعث کاهش آلودگی در پایتخت شود.
بنابر آنچه در بیانیه کمیسیون سلطنتی شهر ریاض آمده است، سه خط مترو از اول دسامبر به روی عموم مردم باز شد و خطوط دیگر تا زمان افتتاح شش خط این شبکه که مسیری نزدیک به ۱۸۰ کیلومتر را در سراسر شهر پوشش خواهد داد به تدریج مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
بر اساس این بیانیه، شبکه متروی ریاض برای جابهجایی بیش از ۳.۶ میلیون مسافر با ظرفیت کامل طراحی شده و با سیستم کاملا خودکار (بدون راننده) کار میکند.
این خط مترو ۸۵ ایستگاه دارد و توسط یک شبکه از خطوط اتوبوس یکپارچه پشتیبانی میشود.
به گزارش بی بی سی، دو خط دیگر هم قرار است که اواسط دسامبر جاری افتتاح شود، خط ششم و خط آخر هم قرار است که در سال جدید میلادی (۲۰۲۵) عملیاتی شوند.