تارنمای رسمی فدراسیون فوتبال در فاصله ۵۴۸ روز مانده تا آغاز بیست و سومین دوره جام جهانی فوتبال از تشکیل ستاد ویژه‌ای برای موفقیت تیم ملی ایران در این تورنمنت جهانی خبر داد.در خبر منتشر شده آمده است: فدراسیون فوتبال در فاصله ۱۸ ماه و دو روز به زمان مسابقات، ستاد ویژه جام جهانی را با نهادهای مختلف تشکیل داده تا به امور مختلف مربوط به این مسابقات رسیدگی شود.
تصمیم مدیریت فدراسیون برای تسهیل مسیر پیش روی تیم ملی ابتکار جالب توجهی است اما نکته بحث‌برانگیز اینجاست که این ستاد دقیقاً چه اقداماتی را برای تیم ملی انجام خواهد داد که به واسطه آن به موفقیت تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶ کمک شود. تیم ملی در مقطع کنونی برای موفقیت در رقابت جام جهانی ۲۰۲۶ نیاز به آمادگی ایده‌آل و پشتیبانی کاملاً حرفه‌ای دارد که این مسأله به برگزاری دیدارهای تدارکاتی تراز اول با تیم‌های مدعی و شناخته شده جهان بستگی دارد که کادرفنی تیم ملی با شناسایی کامل نقاط ضعف و قوت خود بتواند آسیب‌شناسی دقیقی نسبت به وضعیت فنی تیم داشته باشد تا با رفع آنها مقدمه موفقیت خود در رقابت‌های جام جهانی را فراهم آورد.
تشکیل ستاد ویژه در ادوار گذشته جام جهانی نیز مسبوق به سابقه بوده اما خروجی این ستاد بعضاً فرمایشی و نمادین نه‌تنها کمکی به موفقیت تیم ملی در جام جهانی نداشته بلکه پس از جام جهانی درباره عملکرد این ستاد و مدل نقش‌آفرینی آن حرف و حدیث‌های بسیار زیادی مطرح شد تا ذهنیت منفی سنگینی در خصوص تشکیل این ستادها نزد افکارعمومی
به وجود آید.
بزرگترین مطالبه افکارعمومی در مقطع کنونی شفاف‌سازی در خصوص اهداف کلیدی این ستاد در فدراسیون فوتبال است. مهم‌تر از آن چگونگی نقش‌آفرینی اعضای ستاد در این برهه است. فارغ از این نکته، سؤال بی‌پاسخ دیگر این است که چه تعداد از مدیران ارشد دولتی در این ستاد حضور دارند و تا چه مقدار اعضای ستاد ضریب نفوذ دارند و آیا قادر به حل مشکلات موجود در مسیر تیم ملی هستند؟
فارغ از این مسائل ستاد مذکور با چه ردیف بودجه‌ای قصد دارد به تیم ملی در مسیر موفقیت کمک کند؟ برگزاری دیدارهای دوستانه و تدارکاتی به منظور تقویت تیم ملی با کشورهای بزرگ نیازمند بودجه قابل توجه است که در مقطع کنونی با پتانسیل مالی موجود امکان آن برای فدراسیون فوتبال وجود ندارد، از این رو باید روشن شود این ستاد آورده مالی برای فوتبال خواهد داشت یا کل فعالیت این ستاد به آماده‌سازی همان پکیج‌های همیشگی طرفداری برای هواداران تیم ملی ختم خواهد شد!
نکته مبهم دیگر در خصوص این ستاد، مانیفست فرهنگی این کارگروه است. قطعاً جام جهانی ۲۰۲۶ با توجه به میزبانی سه کشور امریکا، کانادا و مکزیک می‌تواند بستر مناسبی برای معرفی هویت ایرانی در یک تورنمنت بزرگ جهانی به شمار آید. آیا مدیران فدراسیون فوتبال برای اثرگذاری ویژه در میان ۴۷ کشور شرکت‌کننده در جام جهانی، پیوست فرهنگی تعریف‌شده‌ای دارند تا در کنار حضور ایران در این مسابقات بتوانیم آن را به شرکت‌کنندگان در این تورنمنت جهانی ارائه کنیم یا اینکه همه چیز به یک دفترچه چند برگ رنگی و یک شال و کلاه کاغذی ختم خواهد شد؟!
بدون تردید آینده‌نگری می‌تواند زمینه پیشرفت را برای فوتبال ایران فراهم آورد اما آینده‌نگری بدون برنامه قطعاً نتیجه عکس خواهد داشت از این رو ضرورت دارد مدیران تصمیم‌گیرنده در فوتبال ایران پیش از معرفی اعضای این ستاد توضیح شفافی در خصوص اهداف تشکیل این کارگروه ارائه دهند تا افکارعمومی متوجه شوند مأموریت این ستاد صرفاً برای رزومه‌سازی است یا آنها قرار است به کمک فوتبال و تیم ملی بیایند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *