سرمربی تیم ملی بدمینتون گفت: ۱۰ بازیکن ایرانی از جمله علی حیاتی وانایی کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۸ را دارند. فقط باید شرایط تمرینی مهیا شود و در این زمینه هیاتها و باشگاهها باید همکاری کنند.
نیکزاد شیری روز شنبه در گفتوگو با مرزاقتصاد درباره مسابقات پیش روی تیم ملی بدمینتون، اظهار داشت: نزدیکترین مسابقه برای ما جام بینالمللی فجر است که در سمنان برگزار میشود البته دو سه بازیکن به مسابقات بینالمللی نپال میروند و علی حیاتی هم راهی این مسابقات خواهد شد. همچنین لیگ برتر بدمینتون به اتمام نرسیده و از هفته آینده با پایان یافتن آن برنامهریزی برای برگزاری اردوی تیم ملی خواهیم داشت. همچنین مسابقات رنکینگ برترینها را در نظر گرفتیم تا نفرات برتر مشخص و به اردوی تیم ملی دعوت شوند.
وی افزود: تیم ملی در مسابقات بینالمللی بحرین شرکت کرد و علی حیانی توانست مقام سوم را کسب کند. ملیپوشان پیش از مسابقات بحرین در رقابتهای ویکتور ترکیه شرکت کردند که در افزایش اعتماد به نفس و تجربه بازیکنان تاثیرگذار بود و مدال برنز حیاتی در بحرین گام مثبتی برای کسب مقام در مسابقات بعدی بود.
سرمربی تیم ملی بدمینتون عنوان کرد: سطح مسابقات بحرین مانند رقابتهای جهانی نبود و بازیکنانی با در ردههای مختلف از جمله از کشور هند حضور داشتند و ضمن آنکه تنها رقابتهای رنکینگداری بود که سطح بالا نیست. حتما نیاز نیست تا بازیکن در مسابقاتی قهرمان شود و مهم این است تا سطح خود را بالا ببرند و امتیاز جمع کنند. الان سال المپیک هم نیست اما بازیکنان با حضور در مسابقات بینالمللی میتوانند رنکینگ خود را افزایش دهند.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته در جام فجر در بخش دختران و پسران توانستیم به مدال برسیم. در هر صورت این یک امتیاز است که مسابقاتی در ایران برگزار میشود و تماشاگران ایرانی هم حضور دارند. واقعیت این است که علی حیاتی و چندین بازیکن دیگر توانایی کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۸ را دارند. فقط باید شرایط تمرینی مهیا شود و در این زمینه هیاتها و باشگاهها باید همکاری کنند. در کنار آن باید چندین اعزام داشته باشیم و این اعزامها در سال المپیک بیشتر شود. به نظرم در ایران ۱۰ بازیکن توانانیی کسب سهمیه المپیک را دارند.
شیری یادآور شد: به طور قطع محمدرضا پوریا رئیس فدراسیون به عنوان فردی که در آسیا کرسی دارد میتواند در اعزامها کمک کند. امسال به دلیل تلاشهای او تعداد بیشتری از ایران به کمپ پروژه المپیک آسیا دعوت شدند. حتی برای دوره مدرسی تعدادی مربی ایرانی که در این مسابقات حضور داشتند، بیشتر بود.
وی گفت: در بدمینتون گامهای خوبی تاکنون برداشته شده و با توجه به اردوها و برنامهریزی تلاش میکنیم تا جهشهای بلندتری داشته باشیم. این رشته نیازمند زیرساختهای بیشتری است. در چین ۲۵۰ میلیون بدمینتونباز آماتور وجود دارد. برای این تعداد استعداد در سال چقدر هزینه میشود؟ چقدر این بازیکنان حجم تمرینی خواهند داشت. باید در تهران بتوانیم پنج سالن اختصاصی بدمینتون داشته باشیم. تنها با یک سالن و به خاطر نبود زیرساخت و بودجه چطور میتوانیم شرایط پیشرفت را مهیا کنیم.
سرمربی تیم ملی بدمینتون تصریح کرد: در سفری به مالزی و حضور در یکی از محلات پایتخت این کشور، پنج سالن بدمینتون داشتند که هرکدام ۱۲ تا ۲۲ کورت داشت. این امکانات فقط در یک محل بود. لازمه رشد هر رشته بودجه و زیرساخت است و در این زمینه وزارت ورزش و جوانان و بخش خصوصی باید کمک کنند.