به گزارش مرز اقتصاد ایالات متحده به طور رسمی تایوان را از نظر دیپلماتیک به رسمیت نمیشناسد، اما متحد استراتژیک این جزیره خودگردان و بزرگترین تامینکننده تسلیحات آن است.
چین که در سالهای اخیر فشارهای سیاسی و نظامی بر تایوان را افزایش داده است، بارها از واشنگتن خواسته است تا ارسال تسلیحات و کمک به این جزیره را که روی آن ادعا دارد، متوقف کند.
مقامات تایوانی گفتند چین به تازگی بزرگترین رزمایش دریایی خود را در سالهای اخیر برگزار کرد و حدود ۹۰ کشتی از نزدیک جزایر جنوبی ژاپن به سمت دریای چین جنوبی مستقر شدند. پکن این رزمایش را تایید نکرد.
کاخ سفید در بیانیه ای کوتاه اعلام کرد «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا اجازه برداشت ۵۷۱.۳ میلیون دلار از اقلام و خدمات نظامی وزارت دفاع و آموزش نظامی را برای کمک به تایوان داده است.
در این بیانیه جزئیات بسته کمک نظامی ارائه نشده است. کمتر از سه ماه پیش هم مجوز بسته مشابهی به ارزش ۵۶۷ میلیون دلار صادر شد.
تایوان اوایل این هفته ۳۸ تانک جنگی پیشرفته آبرامز را از ایالات متحده دریافت کرد که طبق گزارشها، اولین تانک جدید این جزیره خودگردان در ۳۰ سال گذشته است.
روز شنبه، وزارت دفاع ملی تایوان از ایالات متحده به دلیل «تعهد امنیتی محکم خود» تشکر کرد. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «تایوان و ایالات متحده به همکاری نزدیک در زمینه مسائل امنیتی برای حفظ صلح، ثبات و وضعیت موجود در سراسر تنگه تایوان ادامه خواهند داد.»
این سازمان اعلام کرد «بر اساس توافق ضمنی بین تایوان و ایالات متحده»، در مورد محتوای کمک واشنگتن اظهار نظر نخواهد کرد.
پکن مرتبا از حمایت بینالمللی از تایپه ابراز خشم کرده و واشنگتن را به دخالت در امور آن متهم میکند. چین حضور تقریبا روزانه جتهای جنگنده، پهپادها و کشتیهای جنگی خود را در اطراف این جزیره دارد.
پکن گفته است که هرگز از توسل به زور برای تحت کنترل درآوردن تایوان چشمپوشی نخواهد کرد و همچنین لفاظیهای خود را در مورد حتمی بودن اتحاد افزایش داده است.