معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران از سوق دادن پژوهشگران این دانشگاه به سمت پروژههای هوش مصنوعی برای جبران کاهش انتشارات علمی این دانشگاه خبر داد.
منوچهر مرادی در گفتگو با مرزاقتصاد در مورد برنامه معاونت جدید پژوهش و فناوری دانشگاه تهران برای جبران کاهش انتشارات در دانشگاه تهران اظهار کرد: برنامه ما این است که تحقیقات بنیادی را در قالب هوش مصنوعی پیش ببریم. موضوع هوش مصنوعی جدا از اینکه میتواند در زمینه مقالات در رتبه علمی کشور اثرگذار باشد، میتواند در بخش کاربردی و عملیاتی نیز در حل مشکلات موثر باشد.
وی با اشاره به سیاستگذاری برای تشویق پژوهشگران به مشارکت در پروژههای تحقیقاتی گفت: قصد داریم در زمینههای مختلف نیز با مشوقهای مختلف بتوانیم افراد را به ادامه تحقیقات و مشارکت در پروژههای تحقیقاتی ترغیب کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران توضیح داد: مثلاً اگر استادی در طرحهای کلان مشارکت کند که رقم آن بالاتر از یک میزانی باشد، درصد بالاسری را طوری اختصاص دهیم که استاد بتواند برای تجهیزات و کارهای مربوط به تحقیقات، از بالاسری بیشتر استفاده کند.
مرادی در پاسخ به سوالی در مورد نقش قانون جهش دانش بنیان و مشوق مالیاتی برای شرکتها در بهبود ارتباط دانشگاه با صنعت توضیح داد: این قانون میتواند در آینده موثر باشد. بسیاری از شرکتها هستند که با این دید میخواهند با دانشگاه همکاری کنند و میتوانیم نتایج آن را انتهای سال آینده ببینیم.
وی افزود: درحال حاضر بسیاری از شرکتها از این قانون استقبال کردهاند و خواستار انجام پروژههای تحقیقاتی با دانشگاهها هستند و به برخی شرکتها نیز ما توصیه میکنیم تا از این مشوق استفاده کنند.