شطرنج شطرنج

در حالی که پیش از این حضور سرپرستان در انتخابات فدراسیون‌های ورزشی ممنوع اعلام شده بود اما به نظر می‌رسد این رویه شامل حال همه نمی‌شود!

به گزارش مرزاقتصاد _ یکی از مواردی که در سال‌های اخیر همواره مورد مناقشه کاندیداهای انتخابات ریاست فدراسیون‌های ورزشی بود، حضور سرپرستان فدراسیون‌ها در انتخابات بوده است به طوری که اکثر منتقدان معتقد بودند که سرپرست منصوب در دوران سرپرستی خود می‌تواند با بهره‌برداری از اختیاراتش، شرایط را برای پیروزی در انتخابات هموار و مهیا کند.

کیومرث هاشمی، وزیر پیشین ورزش بعد از این که در راس این وزارت‌خانه قرار گرفت به این مساله تاکید داشت که سرپرستان فدراسیون‌ها برای ایجاد عدالت و شرایط برابر حق حضور در انتخابات را ندارند تا انتخابات بدون هیچ گونه شائبه‌ای برگزار شود. او از زمان حضورش در وزارت ورزش و جوانان، دست به اصلاحات مهمی زد که از جمله می‌توان به عزم  او برای جلوگیری از حضور سرپرستان فدراسیون‌ها در انتخابات اشاره کرد.

او در احکامی جداگانه به سرپرستان فدراسیون‌های بولینگ و بیلیارد، ورزش روستایی و عشایری، شطرنج، دوومیدانی و… تاکید کرده بود که حق ثبت نام برای حضور در انتخابات را ندارند و تنها مجری برگزاری هستند، اقدامی که با استقبال جامعه ورزش روبه‌رو شد و بسیاری از کارشناسان و منتقدان از آن به عنوان تحولی ارزشمند در مسیر عدالت‌محوری در ورزش یاد کردند.

حتی محمد شروین اسبقیان، معاون فرهنگی و توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزیر ورزش نیز بر این امر تاکید داشت که وظیفه سرپرستان برای این که شائبه‌ای ایجاد نشود تنها برگزاری انتخابات است و حق ندارند تغییراتی ایجاد کنند و یا به عنوان کاندیدا در انتخابات شرکت کنند.

با حضور احمد دنیامالی در وزارت ورزش نیز اعلام شد که همین رویه ادامه خواهد داشت. با توجه به همین موضوع در زمان سرپرستی علی ایلکا در فدراسیون ورزش روستایی و عشایری که قصد شرکت در مجمع انتخابات فدراسیون را داشت، معاونت قهرمانی وزارت ورزش، اجازه شرکت او در انتخابات را نداد. حتی پس از این که ایلکا استعفا داد و مطیعی سرپرست فدراسیون روستایی شد، باز هم وزارت ورزش اجازه حضور او در انتخابات را به ایلکا نداد.

اسبقیان در تاریخ ۱۷ مهر در جمع خبرنگاران اعلام کرد: “آقای ایلکا از همکاران خوب ما است اما نمی‌تواند در انتخابات حضور داشته باشد. هم‌چنین در ابلاغ او که از سوی وزیر وقت زده شده آمده که سرپرستان نباید در انتخابات حضور داشته باشند که این موضوع پابرجا است و در واقع آقای دنیامالی هم همین تاکید را دارد. بنابراین سرپرستان به دلیل برقراری عدالت نمی‌توانند در انتخابات حضور داشته باشند.

همچنین مهدی مبینی که سرپرست فدراسیون دوومیدانی بود با وجود این که برای شرکت در انتخابات از سمت خود استعفا داده بود، درست نزدیک برگزاری مجمع اجازه شرکت در انتخابات به او داده نشد.

اما حالا پس از چند ماه کاندیداهای انتخابات فدراسیون شطرنج اعلام شده و شادی پریدر با وجود این که ۱۰ ماه سرپرستی فدراسیون شطرنج را برعهده داشت به عنوان یکی از کاندیداها ثبت نام کرده و سوابق مدیریتی او از سوی کمیسیون تطبیق وزارت ورزش برای شرکت در انتخابات مورد تایید قرار گرفته است.

حال سوال اینجاست که چرا وزارت ورزش سیاست یک بام و دوهوا در مورد انتخابات فدراسیون شطرنج اتخاذ کرده است؟

در این که شادی پریدر توانایی بالایی در پیشبرد امور شطرنج دارد شکی نیست اما این موضوع که معاونت فرهنگی و توسعه ورزش قهرمانی وزیر ورزش و جوانان سیاست دوگانه‌ای را در پیش می‌گیرد جای سوال دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *