کارنامه تاریک پرسپولیس در جذب مهاجمان خارجی
ژوائو یکی از بازیکنان خارجی بود که با کارنامه نسبتاً قابلقبول، قیمتی گزاف و انتظارات بالا به پرسپولیس آمد اما یکی از قربانیان تیم بحرانزده گاریدو بود و به نظر نمیرسد که در شرایط فعلی، فرصتی به او برای ادامه کار در پرسپولیس داده شود و تیم برای رسیدن به یک سهمیه خارجی، از ژوائو عبور کرده است، مگر اینکه سرمربی جدید پرسپولیس روی ژوائو حساب باز کند و بازیکن دیگری را از لیست تیم کنار بگذارد. درحال حاضر اما ژوائو، به لیست بلندبالای مهاجمین خارجی ناموفق پرسپولیس اضافه شده که تنها برای تیم ضرر مالی داشتند و در زمین، عملکرد موفقی از خود به جا نگذاشتند.
در سالهای اخیر، شاید بتوان گادوین منشا و یورگن لوکادیا را تنها مهاجمان خارجی موفق پرسپولیس قلمداد کرد که مورد دوم نیز با توجه به جدایی در میانه فصل و شکست اخیر پرسپولیس در پرونده حقوقی با او، خرید کاملاً موفقی محسوب نمیشود.
اگر عملکرد فهرست مهاجمان خارجی پرسپولیس پس از گادوین منشا به استثنا یورگن لوکادیا را بررسی کنیم، با آمار جالبی مواجه خواهیم شد. یورگن لوکادیا با ۶ گل در ۹ مسابقه، تنها مهاجم قابل اتکای پرسپولیس در سالهای اخیر بوده و سایر مهاجمین خارجی پرسپولیس، در ۹۴ بازی مجموعاً موفق شدند، ۱۰ گل به ثمر برسانند! برای چهار بازیکن از این لیست یعنی بودیمیر، براندائو، اوساگونا و استوکس که جمعاً سه گل به ثمر رساندند، یکونیم میلیون دلار هزینه شده است؛ یعنی ۵۰۰هزار دلار برای هر گل. همچنین شیخ دیاباته، لئاندرو پیرا، نبیل باهویی و شرزود تمیروف مجموعاً بیش از یکمیلیون دلار برای پرسپولیس آب خوردند که از این بین، تنها شیخ دیاباته با سه گل زده توانست بیش از یکبار برای پرسپولیس گلزنی کند.
گفته میشود قرارداد لوکاس ژوائو با بندهای پاداش، به یکمیلیون دلار میرسد و این بازیکن نیز با آمار ضعیف یک گل و دو پاس گل در ۱۴ بازی که تنها گل آن مربوط به دیدار مقابل مس سونگون در جام حذفی بوده، پرسپولیس را ترک خواهد کرد. این آمار ضعیف و عملکرد تاریک مهاجمان خارجی پرسپولیس، میتواند آیینه تمامنمای مدیریت نقلوانتقالات بازیکنان خارجی در فوتبال کشور باشد که بیش از فوتبال کشور، باشگاهها و هواداران، برای واسطههای حضور این بازیکنان خارجی سودآور بوده است.