به گزارش مرز اقتصاد، بهزاد اکبری روز گذشته در نشست «اینترنت، فیلترینگ ما و شما پسافیلترینگ» که توسط کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: فیلترینگ باعث شده است میزان سرمایهگذاری در بخش تلکام کاهش یابد.
فیلترشکن علت کندی و اختلال اینترنت
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه پیامدهای منفی محدودیت اینترنت به این موارد ختم نمیشود، افزود: برخی رسانهها دلیل کیفیت پایین اینترنت را تجهیزات فیلترینگ میدانند.
این تجهیزات در این موضوع بیتأثیر نیستند. ازآنجا که برخی از سایتهای داخلی به درخواست دستگاه یا نهادهای نظارتی با فیلترشکن قابل دسترسی نیستند، روشن بودن «وی پی انها» باعث کندی و اختلال میشود.
حملات شدید «دیداس» از داخل به خارج
اکبری از حملات شدید «دیداس» از داخل به خارج خبر داد و بیان کرد: پایش لحظهای نشان میدهد تاکنون ۶هزار و ۴۲۸ حمله داشتهایم که ۱۳۷مورد از آنها مربوط به حملات از خارج به داخل کشوراست. حملاتی که از داخل کشور به خارج صورت میگیرد، به دلیل آلودگی شدید ناشی از نصب فیلترشکنهای غیرامن روی گوشی، لپتاپ و کامپیوترهاست.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: این حجم از حملات باعث شده برخی از آیپیهای ایران در بلکلیست قرار بگیرند و تعداد زیادی از درخواستهایی که از ایران به سمت دامنههای خارجی میرود، به دلیل آلودگی در سطح شبکه بلاک شود.
اکبری افزود: به این اختلالات اگر اختلال ناشی از تحریم را نیز اضافه کنیم، وضعیت بدتر میشود. وی با اشاره به اینکه کاربران ایرانی عملاً به ۳۰ درصد از سایتهای پربازدید دنیا دسترسی ندارند، گفت: اگر به این آمار، محدودیتهای داخلی نیز اضافه شود تقریباً میتوان گفت دسترسی به ۳۰ درصد دامنههای خارجی، برای کاربران ایرانی امکانپذیر نیست.
فرآیند خنثیسازی حملات
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت تصریح کرد: اکنون در حال پایش این حملات به شکل آنلاین هستیم و دسترسی برخط آن را برای مردم نیز مهیا کردهایم تا این حملات را مشاهده کنند.
اگرچه مدتی است تعداد این حملات کاهش پیدا کرده اما هنوز هم تعداد آنها کم نیست که این امر منجر به اختلال در کیفیت اینترنت میشود.
وی افزود: با سامانهای که راهاندازی شده در کمتر از ۳۰ ثانیه میتوان این حملات را پاکسازی کرد.
البته همین فرآیند کشف تا پاکسازی ترافیک، بین ۲ تا ۱۰ دقیقه طول میکشد و کاربران تحت تأثیر قرار میگیرند.