زودهنگام سرطان زودهنگام سرطان

عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه علم و فرهنگ با الهام از رفتار گرگ‌های خاکستری و کرم‌های شب‌تاب و به مدد هوش مصنوعی، روشی برای تشخیص سرطان ارائه کرد. (breast cancer) با کارایی بالا با استفاده از روش‌های ترکیبی انتخاب ویژگی» در مجله بین‌المللی مهندسی زیست‌پزشکی منتشر شد.

به گزارش مرزاقتصاد _ از دانشگاه علم و فرهنگ، نتایج پژوهش عبدالحسین رضائی عضو هیات‌ علمی گروه مهندسی برق این دانشگاه، در مقاله‌ای با عنوان «روش تشخیص سرطان (breast cancer) با کارایی بالا با استفاده از روش‌های ترکیبی انتخاب ویژگی» در مجله معتبر بین‌المللی Biomedical Engineering / Biomedizinische Technik از انتشارات De Gruyter و با نمایه Web of Science (ISI) انتشار یافت؛ این مجله علمی دارای ضریب تأثیر (Impact Factor) ۱.۳ است.

در این مقاله، یک سیستم تشخیص کامپیوتری هوشمند با الهام‌ گرفتن از رفتار گرگ‌های خاکستری در شکار کردن و رفتار کرم‌های شب‌تاب برای تشخیص سرطان ارائه شده است.

همچنین برای تشخیص سرطان از تصاویر حرارتی و ترکیب دو الگوریتم برگرفته از رفتار گرگ‌های خاکستری و کرم‌های شب‌تاب استفاده شده است. استفاده از ترکیب این دو الگوریتم، امکان دست‌یابی به‌دقت مناسب در تشخیص و استفاده از تصاویر حرارتی امکان تشخیص زودهنگام سرطان را فراهم آورده است.

طبق نتایج مطرح شده در این مقاله، برای دسته‌بندی تصاویر حرارتی به دو دسته تصاویر دارای توده سرطانی و تصاویر بدون توده سرطانی از الگوریتم‌های دسته‌بندی kNN، SVM و DTree استفاده شده است.

نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد که استفاده از سیستم تشخیص کامپیوتری هوشمند پیشنهادی باعث افزایش دقت در تشخیص زودهنگام سرطان در تصاویر حرارتی در مقایسه با کارهای انجام شده قبلی می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *