آمار منتشر شده از وزارت علوم عربستان نشان از افزایش قابل توجه تعداد مقالات در این کشور دارد.
به گزارش مرزاقتصاد به نقل از یونیورسیتی نیوز، در طی ۱۰ سال گذشته، تعداد مقالات علمی پژوهشی منتشر شده در عربستان سعودی با رشد بیسابقه ۳۲۰ درصدی، با میانگین نرخ رشد سالانه ۱۶ درصد، افزایش یافت؛ تغییری که بر تعهد عربستان سعودی برای تبدیل شدن به یک مرکز تحقیقاتی تأثیرگذار در سطح جهانی تأکید کرده است.
این یکی از یافتههای اصلی مطالعه اخیر با عنوان «تحلیل جامع خروجی تحقیقات عربستان سعودی» است که در ۱۰ ژانویه منتشر شد.
این مطالعه همچنین افزایش چهار برابری قابل توجهی را در همکاریهای بین المللی عربستان، به ویژه با کشورهایی مانند مصر، هند و ایالات متحده نشان داد.
در این مطالعه آمده است: این مشارکتها تبادل دانش فرامرزی و تألیف مشترک پژوهشهای تأثیرگذار را تسهیل کرده است که با هدف استراتژیک عربستان سعودی برای تقویت اتحادهای دانشگاهی جهانی ایجاد میشود.
این یافته بر ارزش تلاشهای پژوهشی جمعی تأکید میکند، زیرا همکاری بینرشتهای و بیننهادی بهطور قابلتوجهی دید و تأثیر پژوهش را افزایش میدهد.
این مطالعه به عنوان محرک مهم این دید، گسترش انتشارات با دسترسی آزاد را شناسایی میکند.
نشریات با دسترسی آزاد دسترسی به کارهای علمی را دموکراتیک و انتشار گسترده تر و افزایش خوانندگان خروجی تحقیقاتی عربستان سعودی را تسهیل کرده اند.
در نتیجه این مطالعه آمده است: این مسیر رشد پایدار، نشاندهنده تلاشهای متمرکز این کشور برای تثبیت خود به عنوان یک مشارکتکننده مهم در جامعه تحقیقاتی بینالمللی است.
کارشناسان با احتیاط از این یافتهها استقبال کردهاند؛ اما برخی نگرانیها را در مورد حوادثی چون سوءاستفاده از نویسندگی مقالات، شیوههای وابستگی و عدم رعایت اخلاقیات در انتشار مقالات ابراز میکنند.
همچنین نگرانیهایی در مورد فقدان اکوسیستم تحقیقاتی، واردات استعدادها و قطع ارتباط بین خروجی تحقیقات و اهداف توسعه پایدار وجود دارد.