مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: این استان از ۵۰ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو با ظرفیت تولید بیش از ۱۴ هزار میلیون قطعه بچه میگو بهرهمند بوده و در حال حاضر ۱۴ هزار هکتار از مزارع پرورش میگو در این استان آماده بهرهبرداری است.
مسعود بارانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار مرزاقتصاد افزود: از این میزان ۱۳ هزار هکتار مزرعه میگو نیز در هرمزگان درحال ساخت است که با تکمیل و ساخت آن، میزان مزارع پرورش میگوی هرمزگان به ۲۷ هزار هکتار میرسد.
وی پرورش میگو را جزو طرحهای پیشران و تحولآفرین شیلات هرمزگان دانست و بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۴ مرکز تکثیر میگو در هرمزگان فعال است.
مدیرکل شیلات هرمزگان، رسیدن به طرح استاندارد، کارآمد و سازگار برای ساختار نرسری در همه مزارع پرورش میگو و مراکز نرسری یکی از اولویتهای صنعت تکثیر و پرورش میگو برشمرد و تصریح کرد: در استان هرمزگان شاهد استقبال فعالان صنعت پرورش میگو از دانش نوین و حتی استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت مزارع پرورش میگو هستیم که امید داریم این مهم بتواند تحولی چشمگیر در صنعت تکثیر و پرورش میگو هرمزگان و کشور ایجاد نماید.
وی همچنین با اشاره به پایان فصل صید میگو و افزایش صید در استان، اظهار کرد: صیادان این استان در فصل صید امسال افزونبر یکهزار و ۳۰۰ تن میگو درشت و ریز از دریا گرفتند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۵ درصد افزایش داشته است.
بارانی یادآور شد: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر صیاد هرمزگانی در فصل صید میگوی امسال مشارکت داشته و بیشتر میگوی صید شده به صورت تازه وارد بازار استان و کشور شد.
میگوی موزی (با بیشترین فراوانی در هرمزگان)، میگوی سرتیز، ببری سبز، سفید هندی، خنجری و گنتگ ۶ گونه مهم میگو در آبهای هرمزگان را تشکیل میدهند.
صنعت پرورش میگو دارای ظرفیتهای متعددی همچون تکثیر لارو، تامین و تولید خوراک، فرآوری، بستهبندی، حمل و نقل و بازار صادراتی است که این چرخه عظیم میتواند اشتغال و ارزآوری قابل توجهی به همراه داشته باشد.
استان هرمزگان با وجود افزون بر ۹۰ واحد صنایع شیلاتی، بیش از ۵۰ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو، افزونبر ۱۱۳ هزار تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس، وجود بیش از ۲۴ مرکز تکثیر میگو، بیش از ۴۰ هزار نفر صیاد و با صیدی بیش از ۳۶۰ هزار تن جایگاه ویژه ای را در فعالیتهای شیلاتی را به خود اختصاص داده است.