مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران بابیان اینکه استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی، دقت و سرعت کار اکتشاف را افزایش میدهد، گفت: استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی، اولویت ما در مدیریت اکتشاف است.
به گزارش مرزاقتصاد از وزارت نفت، سید محیالدین جعفری روز یکشنبه، ۵ اسفند در نشست تخصصی «افزایش تولید دانشبنیان نفت و گاز» در سومین همایش پتروتک خاطرنشان کرد: اکنون این شرکت همکاری بسیار خوبی با شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها دارد .
وی افزود: امیدواریم با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در این زمینه بتوانیم سرعت و کیفیت کار را ارتقا دهیم، همچنین تمرکز ما بر اکتشاف نواحی مرزی است و امیدواریم با کمک همکاران در بخش منابع متعارف و غیرمتعارف کارهای بزرگی انجام دهیم.
وی ادامه داد: شانس پیدا کردن میدانهای بزرگ نفت و گاز همچون آزادگان هماکنون بسیار پایین آمده و ضریب این شانس به ۷ درصد رسیده است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ضمن اشاره به اینکه تمرکز اکتشافهای نفت و گاز ایران روی حوزه رسوبی زاگرس بوده و بعد از ملی شدن صنعت نفت، تمرکز روی افقهای آسماری و پس از انقلاب اسلامی تمرکز روی لایه رسوبی ایلام بوده است، به طوری که بیشتر کشفیات ما در این سازند بوده است، خاطرنشان کرد: هماکنون باید به سمت افقهای پایینتر برویم. برای این کار نیز نیاز به فناوری برای افزایش سرعت و دقت اکتشافها داریم.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه هماکنون صنعت حفاری کشور بهشدت نیازمند فناوری روز است، افزود: بهعنوان نمونه، یکی از میدانهای نفتی کشور که در سال ۱۹۷۰، مدت زمان حفاری آن ۱۵۲ روز بوده حدود ۴۰ سال بعد زمان حفاری آن به ۴۰۰ روز رسیده است.
جعفری ادامه داد: در یک میدان دیگر که همچنان در حال حفاری هستیم، سال ۱۹۶۹ تا عمق ۵۸۰۰ متری حفاری و در ۲۶۰ روز تست شد اما اکنون، پس از ۲۶۰ روز، ما تقریبا هنوز در عمق ۵۶۰۰ متری هستیم و تست حفاری تمام نشده است! چه اتفاقی افتاده که زمان حفاری ما اینقدر طولانی شده است؟ باید به این موضوع پرداخته شود تا زمان حفاری به حداقل برسد.
سومین همایش ملی پتروتک در پژوهشگاه صنعت نفت امروز و فردا در حال برگزاری است.