حوادثحوادث

به گزارش مرز اقتصاد, بر اساس برآوردها خراسان رضوی در تعطیلات نوروزی امسال، میزبان دستکم ۱۰ میلیون زائر و مسافر است که بیش از ۹۰ درصد از این تعداد مسیرهای جاده ای را برای سفر به مشهد و دیگر شهرهای استان انتخاب کرده‌اند.

با توجه به ترددهای پرشمار، وقوع حوادث رانندگی در این استان گردشگر پذیر بالاست اما به لطف اقدامات صورت گرفته و کارزار نه به تصادف فعلا روند تصادفات و فوتی ناشی از تصادفات در جاده های استان طی سفرهای نوروزی در مقایسه با پارسال کاهشی بوده است.

رییس پلیس راه خراسان رضوی در تشریح آمار تصادفات نوروزی سال ۱۴۰۴ گفت: در پیک اول سفرهای نوروزی یعنی از ۲۵ اسفند تا تا دیروز شنبه ۹ فروردین ماه، تعداد تصادفات فوتی استان ۲۷ فقره بود که پارسال این تعداد ۲۹ مورد بوده و نشان دهنده هفت درصد کاهش است.

سرهنگ حسین میش مست با اشاره به کاهش ۱۱ درصدی جان باختگان سفرهای نوروزی در خراسان رضوی افزود: بر این اساس پارسال ۳۸ جان باخته داشتیم و امسال ۳۴ نفر جان خود را در سفرهای نوروزی استان از دست داده اند.

وی بیان کرد: در بازه زمانی ذکر شده پارسال ۳۱۸ فقره تصادف جرحی و امسال ۲۸۰ فقره تصادف از این نوع گزارش شده که حکایت از کاهش ۱۲ درصدی این تصادفات دارد، یعنی پارسال ۴۴۰ نفر و نوروز امسال ۳۹۷ در جاده های استان مصدوم شدند که باز هم کاهش ۱۱ درصدی را نشان می دهد.

رییس پلیس راه خراسان رضوی در حالی که خستگی و خواب آلودگی و عدم توجه به جلو را عمده ترین علت تصادفات نوروزی عنوان کرده بود اما اظهار داشت: پویش نه به تصادف نقش خود را در کاهش سوانح جاده ای ایفا کرده است.

موفقیت پویش نه به تصادف

استاندار خراسان رضوی نیز در روزهای ابتدای سال جاری با انتشار مطلبی در فضای مجازی از کاهش ۲۸ درصدی آمار حوادث رانندگی در این استان خبر داد.

غلامحسین مظفری هفته گذشته در پیام خود آورده بود: در روزهای آغازین سال جدید همراهی مردم و اجرای درست «پویش #نه_به_تصادف» باعث کاهش ۲۳ درصدی تصادفات و کاهش ۱۸ درصدی جان باختگان در استان خراسان رضوی شد.

وی ادامه داد: این اتفاق امیدوار کننده است اما باور ما این است که حتی از دست دادن یک جان هم زیاد است. بیایید با دقت و مسوولیت‌پذیری این مسیر را ادامه دهیم.

آمار کاهش تلفات جاده ای شکننده است! 

مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در تشریح دلایل کاهش تصادفات بیان کرد: وضعیت ترافیک و تصادفات جاده ای معمولا در قالب طرح های کوتاه مدت از طریق فعالیت رسانه ها، پویش ها و کارزارهای فضای محیطی و مجازی و حضور میدانی پلیس و دستگاه های نظارتی و تجهیزات هوشمند ترافیکی اثرگذار است.

جعفر شهامت افزود: نوروز امسال تاثیر پویش ها و فعالیت رسانه ای را در کاهش تصادفات و تلفات جاده ای نوروزی شاهد بودیم.

وی بیان کرد: البته اگر اجرای این طرح ها و کارزارهای مجازی و محیطی به تغییر رفتار مردم در رانندگی منجر شود، می توان انتظار تداوم روند کاهش تصادفات و تلفات را داشت، فراموش نکنیم آمار ذکر شده از کاهش تلفات بسیار شکننده است و مثلا با چند تصادف شدید ممکن است آمار منفی تصادفات در استان مثبت شود.

مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی به اهمیت نقش رانندگان در کاهش تصادفات اشاره کرد و گفت: به فرض که وضعیت جاده و خودرو نامناسب و ناایمن است، جای سوال دارد چرا برخی رانندگان حاضر نیستند برای حفظ جان خود و دیگر سرنشینان با فرض ذکر شده، از سرعت اضافی خودرو در جاده های شلوغ نوروزی کنند.

شهامت ادامه داد: بنابراین برای تداوم روند کاهش تصافات باید رفتارهای پرخطر را اصلاح کرد.

تداوم کاهش تلفات جاده ای با اصلاح زیرساخت ها

اما نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تاکید بیشتری بر اصلاح زیرساخت های جاده ای برای تداوم کاهش تصادفات جاده ای استان خراسان رضوی فراتر از ایام نوروز دارند.

نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد در مجلس شورای اسلامی گفت: برطرف کردن عیوب نقاط حادثه خیز و توسعه مجتمع‌های بین راهی در کاهش آمار تصادفات جاده‌ای موثر است.

بهروز محبی نجم آبادی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از عوامل وقوع حوادث رانندگی، نقاط حادثه خیز است که وزارت راه با همکاری نیروی انتظامی ضمن شناسایی دقیق این نقاط و افزایش اعتبارات برای ایمن سازی جاده ها برای برطرف کردن عیوب نقاط حادثه‌خیز اقدام کرده است.

وی نقص ایمنی خودروها و نداشتن استانداردهای لازم را از دیگر عوامل موثر در افزایش تلفات حوادث جاده ای برشمرد و اظهار کرد: بیشتر خودروها کیسه هوا ندارند که این موضوع، تصادفات منجر به فوت را بیشتر کرده است.

نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی با بیان این که کمبود مجتمع‌های خدماتی رفاهی بین‌راهی نیز در بروز حوادث جاده ای دخیل است اضافه کرد: بر همین اساس در مسیر شاهرود- سبزوار- نیشابور که شاهد حوادث زیادی است، مجتمع‌های خدماتی رفاهی و استراحتگاه هایی در حال ساخت است.

محبی نجم آبادی افزود: با توسعه این مراکز، مسیر رفت و آمد زائران رضوی و مسافران ایمن تر می شود.

دیگر نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد در مجلس نیز گفت: تکمیل طرح «آزادراه حرم تا حرم» به عنوان یک طرح کلان ملی و راه اندازی قطار سریع‌السیر تهران – مشهد نقش حیاتی در کاهش تصادفات جاده‌ای دارد.

محمدرضا محسنی ثانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با قدردانی از اجرای پویش «نه به تصادف» افزود: وضعیت اجرای طرح آزادراه حرم به عنوان یک طرح کلان ملی در خراسان رضوی به سبب مشکلات اعتباری و نقدینگی به هیچ وجه مطلوب نیست و لازمه تحرک بخشی به این طرح تعریف برنامه زمان بندی، تامین اعتبار و مرحله بندی اجراست.

وی اضافه کرد: همچنین برقی‌ کردن قطار تهران – مشهد و راه اندازی قطار سریع‌السیر از دیگر طرح های زیرساختی این استان در راستای کاهش سوانح رانندگی محسوب می شود که بایستی همت و برنامه ریزی و تحرک لازم برای آنها ایجاد شود.

مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی نیز بیان کرد: طرح های زیرساختی در دراز مدت بر وضعیت ترافیکی و تصادفات جاده اثر گذار است.

شهامت گفت: مثلا اصلاح نقاط پرتصادف در درازمدت می تواند موجب کاهش تلفات جاده ای در محورهای مختلف باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *