رئیس فدراسیون بدمینتون میگوید که فدراسیونها نقش حمایتی و آموزشی دارد و بهرغم کمک به اعزامها، این کار جزو وظایف فدراسیون نیست.
محمدرضا پوریا صبح دوشنبه در گفت وگو با مرزاقتصاد _ درباره سالی که بر بدمینتون ایران گذشت، اظهار داشت: از آغاز سال ۱۴۰۳ تمامی برنامههای تقویم را انجام دادیم. مسابقات رنکینگ را در تمامی ردهها و رقابتهای قهرمانی کشور و مسابقات پیشکسوتان را برگزار کردیم. دومین دوره مسابقات بدمینتون ساحلی در بندرعباس برگزار شد که فدراسیون جهانی هم روی این موضوع نگاه ویژهای دارد. در این زمینه خیلی هم مورد حمایت فدراسیون جهانی و آسیا هستیم. با حضور در اجلاس آسیایی توانستیم برخی از مسابقات خود را دارای رنکینگ کنیم.
وی افزود: قرار بود سال گذشته سه رویداد بینالمللی برگزار کنیم اما در نهایت مسابقات بینالمللی سریز جوانان و بین المللی جام فجر در رده بزرگسالان را برگزار کردیم. از سال جاری نیز برنامهریزی کردیم تا مسابقات بینالمللی جام خزر را در ساری برگزار کنیم و این رقابتها اکنون دارای رنکینگ است و مهر ماه با جایزه سه هزار دلاری برگزار خواهد شد تا کشورهای بیشتری در این مسابقات شرکت کنند. به یاد دارم که از ۱۸ سال قبل که مسابقات جام فجر را برگزار میکردیم، وقتی جایزه ۳۰۰۰ دلاری برای آن گذاشتیم تعداد کشورها هم بیشتر شد. برای جام خزر هم همین کار را میکنیم تا معتبر شود.
رئیس فدراسیون بدمینتون عنوان کرد: در سال جدید میزبان سه رویداد هستیم و قرار بود که مسابقات آسیای میانه هم در ایران برگزار شود اما ازبکستان میزبان این مسابقات شد و ما تصمیم گرفتیم تا در ۱۴۰۵ تلاش کنیم تا میزبانی رقابتها را بر عهده بگیریم. شاید در کشور ما عنوان کنند که چندان نباید به مسابقات منطقهای اهمیت ندهیم اما برای کنفدراسیون آسیا این موضوع اهمیت دارد و برای قهرمانان غرب آسیا، جنوب شرق آسیا و آسیای میانه که ما هستیم جایگاه ویژهای قائل میشوند. اگر بحث رای دادن باشد آنها اعلام میکنند که ایران همواره قهرمان بوده و در این مناطق همه را برده است. من حق سه رای دارم و از آن سه رای یک رای آن برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا و همچنین امتیاز قهرمانی بچهها در آسیای میانه است.
وی ادامه داد: این واقعا مهم است که مسابقات آسیای میانه در تقویم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک جزو سهمیه قرار بگیرد تا بچهها وقتی مقامی میآورند اشتیاق داشته باشند زیرا آنها نوجوان و جوان هستند و ۶ ماه در اردو حضور دارند و باید امتیاز آنها حساب شود.
پوریا یادآور شد: من اعزامها را بیشتر خواهم کرد و پارسال نسبت به سال پیش از آن، حدود ۴ یا ۵ اعزام داشتیم. در مسابقات بینالمللی بدمینتون در سمنان از یک بازیکن هندی پرسیدم که شرایط شما چگونه است و او گفت که فدراسیون با کشورهای مختلف برای حضور ما در مسابقات مذاکره میکند و ما با هزینه خودمان در این رقابتها شرکت میکنیم. در سال ۱۰ یا ۱۲ مسابقه میروم و شاید به سهمیه المپیک نرسم اما فدراسیون هیچ هزینهای نمیکند. ما در هر حال کمک میکنیم برای اعزام بچهها اما بازیکنان حرفهای در این سطح هستند. دیگر اعزامها توسط فدراسیونها انجام نمیشود و فدراسیون نقش حمایتی و آموزشی دارد. مانند ثریا آقایی که خودش به مسابقات مختلف میرفت تا رنکینگ بگیرد و به المپیک برسد و بعد از آن ما وظیفه خود را انجام میدهیم. امسال بیشتر در تلاش هستیم تا نقش حمایتی در ردههای نوجوانان و جوانان داشته باشیم تا بچهها جایگاه ویژهای داشته باشند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته در مسابقات سریز جوانان و بین المللی فجر ۱۵ کشور شرکت کردند که بسیار خوب بود و نایب رئیس و مشاور ارشد آسیا از برگزاری مسابقات بسیار راضی بودند. پیام دادند که ایران بسیار میزبان خوبی بود و این رقابتها را ما در سطح جهانی برگزار کردیم. بازیکنان هم همین نگاه را داشتند. به نظرم سی و سومین دوره جام فجر در سمنان یکی از بهترین میزبانیهای ما بود. از استاندار فرماندار و شورای شهر سمنان برای برگزاری مسابقات بسیار تشکر میکنم. احمد دنیا مالی، وزیر ورزش و جوانان واقعا برای این مسابقات کمک کرد و وقت گذاشت. اگر تنها بودیم از نظر مالی و معنوی برای ما خیلی برگزاری مسابقات سخت بود. تا حدی برگزاری مسابقات برای وزیر ورزش اهمیت داشت که چهار جلسه با من برگزار کرد. او نگاه ویژهای به برگزاری رویدادهای بینالمللی دارد و واقعا باید از آنها تشکر کنم.
رئیس فدراسیون بدمینتون اظهار کرد: دنیامالی عضو فدراسیون جهانی بود و ریاست فدراسیون قایقرانی را بر عهده داشت و کاملا میدانست که آوردن ۱۵ کشور به یک مسابقه بین المللی چقدر دشوار است و از شرایط آگاه بود. همچنین ما امسال برترین فدراسیونی بودیم که مسابقات بینالمللی برگزار کردیم. با دست خالی سخت است تا بتوانیم مدالهای آسیایی و جهانی را بگیریم امیدوارم با بودجه و امکانات بیشتر به شرایط مطلوب برسیم. کشورهای آسیایی چون چین، مالزی، هند و اندونزی در زیرساختها بسیار قوی هستند و امیدوارم که ما هم به آن شرایط برسیم.
وی اضافه کرد: در بعد همگانی بیش از ۳۰۰ هزار جمعیت داریم و به صورت رایگان سهمیه به تمامی ارگانها ارائه کردیم و سال جاری هم این روند را ادامه می دهیم. همچنین اردیبهشت انتخابات فدراسیون جهانی را داریم و رئیس فدراسیون جهانی انتخاب میشود. امیدوارم در اجلاس آسیایی جهانی در چین بتوانیم حمایتهای بیشتری برای ایران بگیریم.
پوریا گفت: بدمینتون تنها فدراسیونی در ایران است که در آسیا و جهان حق سه رای دارد هرچند ما در سالهای گذشته تنها حق ۲ رای داشتیم اما الان این حق رای افزایش یافته است. افزایش رای به دلیل برگزاری رویدادهایی بینالمللی در کشورمان و قهرمانی بچهها در آسیای میانه و غرب آسیاست. ما در جمع ۳۷ کشور برتر جهان از نظر رای و امتیاز در مجامع بینالمللی هستیم. برگزاری و میزبانی یک رویداد بینالمللی با حضور ۲۰ یا ۳۰ کشور برای فدراسیون جهانی و آسیایی بسیار اهمیت دارد و بسیار ارزشمند است و ناظران در گزارشی اعلام میکنند که فدراسیون بدمینتون، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک ایران همه در این برگزاری سهیم بودند.