ژیمناستیک

ژیمناستیک ایران در سال ۱۴۰۳ تحولاتی را تجربه کرد که شاید در تاریخ این رشته بی‌سابقه باشد تحولاتی که این رشته المپیکی را در ثقل نگاه ها قرار داد.

به گزارش مرزاقتصاد _ ژیمناستیک ایران طی یک سال گذشته تحولات عجیبی را تجربه کرد؛ تحولاتی که بخشی از آن مربوط به ورزش قهرمانی و بخشی نیز به حواشی و تحولات مدیریتی برمی‌گردد. در بخش قهرمانی مهدی الفتی قهرمان این رشته با کسب نشان نقره بازی‌های آسیایی و سهمیه المپیک به یکی از تاریخ‌سازان ورزش ایران تبدیل شد. الفتی در المپیک نیز درخشان ظاهر شد و در جایگاه هفتم قرار گرفت. الفتی همچنین پرچمدار کاروان ایران در بازی‌های المپیک پاریس بود.

اما تمام اتفاقات ژیمناستیک ایران در یک ‌سال گذشته به حضور الفتی در المپیک منتهی نشد بلکه این رشته تحولاتی را تجربه کرد که می توان از این تحولات به عنوان ریل موفقیت در این رشته المپیکی یاد کرد.

ورزش ۱۴۰۳؛پرچمداری ژیمناستیک همزمان با تغییر معادلات جهانی

اردیبهشت ۱۴۰۳؛ بازگشت اینچه‌درگاهی با رای مجمع

میز مدیریت فدراسیون ژیمناستیک از سال ۱۴۰۰ تحولات و حواشی زیادی را تجربه کرد. هر چند که اسفندماه سال ۱۴۰۲ انتخابات این فدراسیون برگزار شد و عابد حقدادی به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب اما شائبه‌های آن انتخابات موجب شد تا وی نه تنها در عرصه خارجی بلکه در جلسات داخلی نیز جایی برای عرض اندام نداشته باشد. حقدادی حتی به مجمع عمومی و سالیانه کمیته ملی المپیک دعوت نشد و در نهایت نیز از ریاست فدراسیون کنار گذاشته شد.

مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک روز ۲۴ اردیبهشت در سالن استاد فارسی آکادمی ملی کمیته برگزار شد و پس از رای گیری زهرا اینچه درگاهی با کسب ۶۰ رای به عنوان رییس این فدراسیون انتخاب شد.

به دلیل حساس بودن این انتخابات «دیوگو» و «آندرا» ۲ نماینده فدراسیون جهانی در این مجمع حاضر شدند.

ورزش ۱۴۰۳؛پرچمداری ژیمناستیک همزمان با تغییر معادلات جهانی

زهرا اینچه‌درگاهی در خصوص مشکلات پیش‌روی انتخابات به ایرنا گفت: شب قبل از انتخابات یک پست مدیریتی مهم به من پیشنهاد شد اما قبول نکردم. به احترام خانواده ژیمناستیک ایستادم و دفاع کردم. در واکنش به آن پست مدیریتی هم گفتم که اگر کارم خوب باشد که به درد این رشته و کرسی می‌خورم اما اگر صلاحیت این فدراسیون را ندارم چرا پست مدیریتی دیگری به من پیشنهاد می‌کنید.

وی در پاسخ به سوالی درباره پافشاری خود برای بازگشت به فدراسیون افزود: من در میانه راه برنامه‌های خود بودم و در میانه این راه به المپیک رسیدیم. آمده بودم تا برنامه خود را کامل کنم. اگر می‌دانستم کسی بهتر از من برای اجرای این برنامه‌ها بود کنار می‌رفتم و حتی به وی کمک می‌کردم. زمانی که الفتی به فینال رسید بغض من ترکید و این بغض حاصل رنج چند ساله‌ای بود که در فدراسیون متحمل شدم.

پیروزی ایران در دادگاه عالی ورزش

انتخاب زهرا اینچه درگاهی به عنوان رئیس فدراسیون همزمان با یک چالش بزرگ بود. مسوولان استرالیایی با شکایت به دادگاه عالی ورزش عملا خواستار ابطال سهمیه مهدی الفتی شدند.

زهرا اینچه درگاهی در گفت گو با خبرنگار ایرنا در خصوص پیروزی بزرگ ایران در این پرونده گفت: ساعاتی پس از برگزاری مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون، ایمیلی از دادگاه عالی ورزش (CAS) به ایران رسید که در آن ژیمناست استرالیایی از فدراسیون جهانی و مهدی الفتی شکایت کرده و درخواست داده بود سهمیه المپیک الفتی حذف و به او داده شود و مهلتی ۲۴ساعته از ۲۴ اردیبهشت به ما برای پاسخ دادند که در صورت اقدام نکردن به موقع به صورت خارج از نوبت و ویژه رای صادر شود.

وی افزود: از زمان دریافت ایمیل که ساعاتی پس از انتخابات فدراسیون ژیمناستیک بود، دست به کار شدیم و جلسات فوری را تشکیل دادیم، با کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش هم موضوع مطرح شد و با کیومرث هاشمی وزیر وقت ورزش و محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی المپیک و پس از آن دبیرکل کمیته ملی و معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، هم در این باره صحبت کردیم.

رئیس فدراسیون ژیمناستیک ادامه داد: لایحه‌ دفاع نوشته شد و با وکلای فدراسیون جهانی فدراسیون جهانی نیز هماهنگ شدیم. البته فدراسیون جهانی سه هفته پیش طی ایمیل مجدد، حضور الفتی را در المپیک تائید کرد.

ورزش ۱۴۰۳؛پرچمداری ژیمناستیک همزمان با تغییر معادلات جهانی

پرچمداری الفتی

مهدی الفتی با کسب سهمیه المپیک از مسیر انتخابی ها یک تاریخ‌سازی بزرگ را انجام داد و بعد از ۶۰ سال ایران را صاحب نماینده در بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان کرد. تاریخ‌سازی وی در ورزش ایران موجب شد تا کمیته ملی المپیک وظیفه خطیر پرچمداری کاروان را به این قهرمان گرگانی ورزش کشور بسپارد.

الفتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص رسالت سخت پرچمداری در پاریس گفت: از این بابت خیلی خوشحالم. پرچمداری کاروان کشورمان اندازه کسب سهمیه المپیک برای من ارزش دارد و افتخاری بزرگ محسوب می‌شود.

ورزش ۱۴۰۳؛پرچمداری ژیمناستیک همزمان با تغییر معادلات جهانی

الفتی پدیده ژیمناستیک المپیک

مهدی الفتی که با کسب سهمیه المپیک و پرچمداری کاروان ورزشی ایران به یک چهره تاریخ‌ساز در ورزش ایران تبدیل شده بود در آوردگاه بزرگ پاریس نیز رقابتی آبرومندانه داشت و در نهایت توانست به فینال مسابقات پرش خرک صعود کند.

ژیمناست گلستانی کاروان ایران در روز نخست رقابت‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، پس از پایان دور مقدماتی رشته خرک، با قرار گرفتن در رتبه هشتم به فینال راه یافت. وی در روز نهم بازی های المپیک پاریس رقابت سختی را با هشت ژیمناست برتر دنیا داشت و در نهایت توانست با مجموع ۱۴.۲۶۶ امتیاز در رده هفتم بین هشت فینالیست قرار گرفت.

جایگاهی که مورد تمجید مسوولان ورزش ایران قرار گرفت. کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان و محمود خسروی وفا با تمجید از تلاش های الفتی اعلام کردند: کار وی در پاریس ستودنی و ماندگار است.

زهرا اینچه درگاهی در خصوص مشکلات پیش‌روی الفتی گفت: مهدی با این امکانات شاهکار کرد و حتی خیلی‌ها این موفقیت‌ها را ندیدند یا آنکه انتقادهایی در خصوص حرکات او انجام دادند. ما باید بپرسیم که الفتی از کجا به این مهم رسیده است و با چه امکاناتی تمرین کرد.

رضا خیرخواه مربی الفتی نیز در خصوص این موفقیت گفت: هنرنمایی او در پاریس در حالی ثبت شد که ما با ابتدایی‌ترین وسایل تمرین می‌کردیم. این عنوان در تاریخ ورزش ایران ماندگار می‌شود.

ورزش ۱۴۰۳؛پرچمداری ژیمناستیک همزمان با تغییر معادلات جهانی

تغییر معادلات جهانی به سود دختران مسلمان

نگاه مسئولان برگزاری مسابقات جهانی و المپیک رشته‌های مختلف ژیمناستیک به رقابت زنان در این ورزش بیش از آنکه معطوف به مدال و فتح سکو باشد، جنبه تبلیغاتی دارد و تاکید روی نوع پوششی است که در شرع و عرف کشورهای اسلامی و شمار دیگری از کشورها جایی ندارد. تبلیغاتی کردن ورزش زنان و استفاده ابزاری از آن موجب شد تا حتی برخی از کشورها در المپیک نسبت به این نوع پوشش اعتراض داشته باشند.

نوع پوشش رشته‌های مختلف ژیمناستیک در جهان موجب شده بوده تا جمع کثیری از زنان مسلمان از حضور در آوردگاه‌های جهان و المپیک محروم بمانند، محرومیتی که لازمه عبور از آن تغییر قوانین جهانی بود.

زهرا اینچه‌درگاهی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: «ما باید برای جمعیت بزرگ زنان جهان اسلام یک اقدام ارزشمند انجام می‌دادیم. برای این کار ابتدا لازم بود که ذهنیت‌ها را تغییر دهیم. در سال ۱۳۹۷ یکی از مسئولان جهانی ژیمناستیک را به ایران آوردم تا در اردوی دختران حضور پیدا کند. وی موقع رفتن به من گفت: از شما ممنونم که من را به ایران دعوت کردید تا چشمم به گوشه دیگری از جهان باز شود تا زنان مسلمان و حجاب آنان در دستور کار قرار گیرد. بعد از آن بود که بحث حجاب در دستور کار قرار گرفت.»

بحث تغییر قوانین حجاب در برخی از رشته‌های ژیمناستیک هر چند نیاز به زمان طولانی داشت اما بعد از ۶ سال اکنون شاهد تغییر در قوانین رشته ترامپولین هستیم و طبق قوانین جدید دختران محجبه کشورمان و دیگر کشورهای اسلامی می‌توانند در آوردگاه بزرگ جهانی و المپیک حضور پیدا کنند.

تلاش اینچه‌درگاهی رئیس فدراسیون ژیمناستیک موجب شده تا اکنون مسیر جدیدی پیش‌روی زنان مسلمان جهان قرار گیرد. تغییر قوانین جهانی و باز کردن راه حضور دختران مسلمان در رقابت‌های جهانی تصمیم بزرگ فدراسیون ایران برای حضوری موثر در معادلات جهانی این رشته بود و اکنون دیگر یک یا چند کشور با فرهنگ خاص خود به دنبال تحمیل سلیقه‌ به ورزشکاران دیگر کشورها نیست بلکه مسابقات ترامپولین در جهان و المپیک به جایی برای تبلیغ پوشش ایران و اسلامی تبدیل خواهد شد. با تغییر قوانین این پوشش می‌توان امیدوار بود تا در آینده رشته‌های دیگر ژیمناستیک نیز یک بازنگری کلی در قوانین خود داشته باشند.

ورزش ۱۴۰۳؛پرچمداری ژیمناستیک همزمان با تغییر معادلات جهانی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *