کشتی

برادران‌ گرایی در سال ۱۴۰۳ عملکرد کاملا متفاوتی داشتند تا جایی که حتی کادر فنی تصمیم به تغییر وزن آنان گرفت.

به گزارش مرزاقتصاد _  محمدعلی و محمدرضا گرایی چهره نام آشنایی برای علاقه‌مندان به کشتی به حساب می‌آیند. دو برادر در چند سال اخیر توانستند با کسب مدال‌های ارزشمند در رویدادهای مختلف جهانی عملکرد قابل قبولی را در این رشته ثبت کنند. محمد علی‌گرایی یک نشان طلا و سه برنز جهانی و طلای بازی‌های آسیایی جاکارتا را کسب کرد. محمدرضا نیز طلای المپیک توکیو، یک طلا، یک نقره و یک برنز جهان را بدست آورد.

محمدعلی بعد از یک دوره تلخ در سال ۱۴۰۲ اما در سال ۱۴۰۳ عملکرد درخشانی داشت و نخستین طلای جهانی خود را بدست‌ آورد. عملکرد نزولی او بعد از حذف از جهانی ۲۰۲۳ بلگراد شتاب گرفت، جایی که کاپیتان تیم ملی نظاره‌گر مبارزه برادرش با حریف ژاپنی بود، ناگهان یک بطری آب به تشک پرتاب و مانع از اجرای فن از سوی کشتی‌گیر ژاپنی شد. پس از وقفه در مبارزه، نتیجه آن مبارزه به سود گرایی تمام شد اما با توجه به حساسیت مبارزه‌های این وزن برای کسب سهمیه المپیک، ژاپنی‌ها نسبت به پرتاب بطری به تشک معترض شدند و اعتقاد داشتند این اقدام منجر به عدم اجرای فن از سوی کشتی‌گیرشان و تغییر نتیجه شده است. آنها محمدعلی گرایی برادر بزرگتر محمدرضا را پرتاب کننده بطری به تشک معرفی کردند و خواستار تعلیق محمدعلی گرایی شدند.

کشتی در سالی که گذشت؛ دو روی سکه برادران گرایی

 

ادامه‌دار شدن این موضوع باعث شد کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی چندماهی فرصت ورود به تشک را نداشته باشد اما با تلاش‌های وزیر وقت ورزش و جوانان و رئیس فدراسیون کشتی این محرومیت کاهش یافت تا او بتواند در انتخابی تیم ملی حضور داشته باشد و سهمیه وزن ۷۷ کیلوگرم را کسب کند اما نتوانست در این مسیر به موفقیت برسد و امین کاویانی‌نژاد در نهایت پیروز رقابت‌های گزینشی کشتی فرنگی در قاره آسیا شد و راهی پاریس شد.

در سوی دیگر محمدرضاگرایی نیز با توجه به اینکه در بلگراد توانست به روی سکو برود و مدال برنز را کسب کند اما در مسیر نهایی در مجارستان مقابل سعید اسماعیلی شکست خورد تا مرد یخی مهمترین غایب کشتی در آوردگاه پاریس باشد.

محمدعلی و محمدرضا پس از المپیک با نظر کادر فنی وزن خود را تغییر دادند و در وزن‌های ۸۲ و ۷۲ کیلوگرم در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی در آلبانی به میدان رفتند اما در رقابت‌های تیرانا برای این دو برادر قهرمان به شکل متفاوتی به پایان رسید. مردیخی در دور نخست برابر بنیامین پیک آمریکایی شکست خورد اما حریفش در مرحله بعد نتوانست به پیروزی برسد که این موضوع باعث شد تا مرد یخی کشتی وداع تلخی از گردونه مسابقات داشته باشد.

اما روی دیگر سکه، شاهین کشتی ایران عملکرد فوق‌العاده‌ای را تجربه کرد. کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان توانست در رقابت‌های جهانی اوزان غیرالمپیکی ۲۰۲۴ در آلبانی نخستین طلای جهانی خود را بگیرد. او در حالی پیشتر سه نشان برنز جهانی را بدست آورده بود که برای المپیک لس‌آنجلس برنامه‌ریزی خاصی را مدنظر قرار داده است.

کشتی در سالی که گذشت؛ دو روی سکه برادران گرایی

 

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در خصوص آینده محمدعلی گرایی گفته بود که کار محمدعلی در وزن ۷۷ کیلوگرم راحت نیست. این وزن یکی از شلوغ‌ترین اوزان المپیکی به شمار می‌رود و ۱۰ مدعی دارد که یکی از این مدعیان محمدعلی گرایی است. ما حتی در مسابقات قهرمانی آسیا چند مدعی درجه اول در این وزن داشتیم. محمدعلی با سه برنز جهان نشان داده که یک فرنگی کار بزرگ است و قابلیت فتح سکوی جهانی و المپیک را دارد.

حسن رنگرز ادامه داد: مشکلاتی در مسیر رسیدن وی به مدال طلا وجود دارد که به دنبال آن هستیم تا این مشکلات را به پایین‌ترین حد برسانیم. وی ۳۰ سال سن دارد و سن فیزیولوژی گرایی نیز زیاد است. سن تمرینی وی نیز بالا است زیرا از نونهالی کشتی را آغاز کرده است. درصد چربی بدن محمدعلی بسیار کم است و این موجب شده تا آسیب ببیند. به دنبال طراحی یک برنامه کارشناسی شده هستیم تا وی بتواند با یک مدال المپیکی از دنیای ورزش خداحافظی کند. جای این مدال در کارنامه وی خالی است.

این پایان ماجرا نبود محمدرضا گرایی نیز در خصوص کاهش وزن خود و برادرش و عدم موفقیت در چند سال اخیر، توضیح داد: من چاره‌ای جز این کار نداشتم و باید خودم را در وزن ۶۷ کیلوگرم ثابت نگه می‌داشتم. بعد از جهانی ۲۰۲۱ نروژ تصمیم داشتم تا المپیک پاریس در این وزن باقی بمانم اما متاسفانه یکسری بدقولی‌ها در این خصوص پیش آمد که نتوانستیم به موفقیت برسیم.

با توجه به درخشش سعید اسماعیلی در وزن ۶۷ کیلوگرم و شکست‌های متوالی محمدرضا گرایی در سال ۱۴۰۳ موجب شده تا گمانه زنی در خصوص آینده این قهرمان به وجود بیاید. برخی باور دارند که فیزیک بدنی رضا گرایی می‌تواند به حضور وی در وزن ۷۷ کیلوگرم کمک کند. در این وزن امین کاویانی‌نژاد در المپیک بود و نتوانست موفقیتی کسب کند. به نظر می‌رسد که سال ۱۴۰۴ برای برادران گرایی درخشان باشد چرا که آنان باید برای حضور در بازی‌های آسیای ۲۰۲۶ هانگژو و المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس برنامه‌ریزی کرده‌اند.

 

کشتی در سالی که گذشت؛ دو روی سکه برادران گرایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *