کلاهبرداران اینترنتی

ارسال پیامک حاوی لینک های آلوده یا تماس با عناوین مختلف با افراد با بهانه‌های متفاوت، از جمله مهم ترین روش های کلاهبرداران سایبری است که سال هاست حساب هموطنان ما را خالی می‌کند، در حالیکه با دانستن چند نکته می‌توان از وقوع این کلاهبرداری‌ها جلوگیری کرد.

به گزارش مرزاقتصاد _ این روزها که دغدغه های زندگی روزمره، باعث شده بیشتر مردم تمام امور بانکی و مالی خود را بدون مراجعه به بانک ها و از طریق اپلیکیشن های مختلف در فضای مجازی انجام دهند، فرصت مضاعفی برای کلاهبرداران فضای مجازی ایجاد شده تا با فریب این کاربران، پولی به جیب بزنند. همچنین استفاده برخی کودکان، سالمندان و افراد کم سواد که اطلاعات کمی درباره فضای مجازی دارند و ممکن است فریب هر پیامی را بخورند، کار را برای این شیادان راحت تر کرده است.

این پلتفرم ها درست است که امکان دسترسی راحتی را برای انجام امور اداری و مالی فراهم کرده‌اند، اما قطعا استفاده از آنها، کاملا ایمن نیست و باید در این فضاها مراقب اطلاعات شخصی بود.

شگردهای کلاهبرداران اینترنتی را بشناسید

دو مورد از مهم ترین شگردهایی که سال هاست کلاهبرداران سایبری از آن استفاده می کنند ارسال پیامک با لینک آلوده یا تماس با افراد است.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که پیامکی حاوی لینک اینترنتی از یک سرشماره موبایل ناشناس برای شما ارسال شده باشد که در آن آمده است که برای «برقراری یارانه معیشتی»، «مشاهده ابلاغیه و اظهاریه» یا «دریافت سود سهام عدالت» روی لینک پیامک شده کلیک کنید.

این در حالیست که اگر افراد روی این لینک ها کلیک کنند، تلفن همراه آنها هک شده و ممکن است تمام حساب‌های بانکی شهروندان، خالی شود.

علاوه بر این ممکن است با عناوین مختلف با شما تماس گرفته شود و با عناوینی چون «برنده شدن در قرعه کشی»، «دریافت وام فوری» یا «طرح های بیمه ای» از شما درخواست کنند که کد چهاررقمی ارسال شده برای تلفن همراهتان را به آنها بدهید.

با این روش نیز، اگر کد را در اختیار افراد قرار دهید؛ می‌توانند با استفاده از آن کد، وارد همراه بانک‌های افراد شده و با استفاده از اطلاعات بانکی، حساب های بانکی آنان را خالی کنند.

این نکات را رعایت کنید تا از شر کلاهبرداران سایبری در امان بمانید

در اولین نوع کلاهبرداری که در آن پیامک با لینک آلوده ارسال می شود؛ باید قبل از کلیک کردن روی لینک چند مورد را بررسی کنید. اولا دقت کنید که سرشماره پیامک ارسال شده، سازمانی باشد. یعنی با حروف نام سازمان به جای شماره نوشته شده باشد. دوما پیامک باید از یک شماره ثابت ارسال شده باشد زیرا هیچ سازمانی از یک شماره شخصی و موبایلی برای ارسال این پیامک‌ها استفاده نمی‌کند.

دقت کنید در صورت کلیک کردن روی این لینک های آلوده، تلفن همراه شما هک می شود؛ یعنی یک یا چند برنامه موبایلی روی تلفن همراه شما نصب می‌شود و به سیله آنها تمام اطلاعات گوشی شما هک شده و به سرقت می روند. کلاهبرداران با این روش راحت با استفاده از اطلاعات بانکی شما، به حسابتان دسترسی پیدا کرده و پول‌های شما را می دزدند.

اگر اشتباهی روی این لینک‌های آلوده کلیک کردید؛ سریعا تلفن همراه خود را روی حالت پرواز بگذارید، برنامه‌های نصب شده را از گوشی خود پاک کنید و فورا با پلیس فتا تماس بگیرید.

در دومین روش کلاهبرداری که همان تماس با عناوین یا بهانه‌های مختلف با کاربران است؛ افراد به بهانه‌های مختلف مانند برنده شدن در قرعه کشی با شما تماس گرفته و پیامکی که برای شما ارسال شده را درخواست می‌کنند. این پیامک همان رمز ورود به پلتفرم‌های بانکی شماست که اگر آن را در اختیار این کلاهبرداران قرار دهید با استفاده از آن می‌توانند برنامه‌های بانکی شما را روی تلفن همراه خود نصب کنند و اینچنین به اطلاعات مالی شما دسترسی پیدا کنند.

به همین دلیل توصیه می‌شود به هیچ وجه روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنید و یا در صورت برقراری تماس تلفنی، از دادن کدهای پیامک شده به تماس گیرندگان خودداری کنید.

۷۰ درصد پرونده‌های پلیس فتا مربوط به کلاهبرداری رایانه‌ای است

سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا در گفت‌وگو با ایسنا درباره بیشترین موضوعات پرونده‌های پلیس فتای کشور در سال ۱۴۰۳ می‌گوید: در تحلیل‌های ما مشخص شد بیشتر پرونده‌های پلیس فتا، مربوط به کلاهبرداری‌های رایانه‌ای و برداشت‌های اینترنتی غیر مجاز از حساب است؛ به طوری‌که ۷۰ درصد شکایت های مردم به پلیس فتا، مربوط به جرائم مالی و اقتصادی است. مهمترین شگردهای مجرمین سایبری نیز ارسال پیام‌های جعلی حاوی لینک دانلود بدافزار، تحت عناوین مختلف مثل شکایت علیه شما و دریافت یارانه معیشتی است.

وی در پاسخ به این پرسش که چند درصد از پرونده‌ها به نتیجه رسیده‌اند؟ ادامه می‌دهد: بر اساس تحلیل‌ها، حدود ۹۲ درصد از جرایم سایبری رخ داده در کشور، توسط همکارانم در سراسر کشور کشف شده و به دستگیری متهمان ختم شده است.

سردار مجید درباره راه‌های ارتباطی مردم با پلیس فتا اظهار می‌کند: هموطنان  می‌توانند هرگونه تخلفی در فضای سایبری را به شماره تلفن  ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت https://fata.gov.ir به صورت شبانه روزی گزارش کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *