به گزارش مرز اقتصاد, بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۸ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۶۴ دلار و ۴۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، با ۱۶ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۶۱ دلار و ۱۷ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص در معاملات روز سهشنبه، با ۰.۳ درصد کاهش بسته شدند.
آژانس بینالمللی انرژی، در جدیدترین گزارش ماهانهاش، پیشبینی کرد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۵، با کمترین نرخ در پنج سال اخیر رشد میکند و افزایش تولید آمریکا نیز به دلیل تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بر شرکای تجاری و اقدامات تلافیجویانه آنها، کاهش خواهد یافت.
ییپ جون رانگ، استراتژیست بازار در شرکت «آیجی» گفت: سرمایهگذاران برای یافتن عامل تاثیرگذار برای بهبود قویتر به تلاش ادامه میدهند، زیرا پیشبینی میشود رشد جهانی با تعرفههای آمریکا کاهش یابد و این امر، تقاضا برای نفت را به خطر میاندازد. وی افزود: روند نزولی قیمت نفت بدون تغییر میماند و ممکن است خوشبینی اولیه در مورد کاهش تعرفهها از بین برود و موانع کلان در زمینه دادههای اقتصادی آتی، میتواند بازارها را به واقعیتی نگرانکنندهتر بازگرداند.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری، به میزان ۷۳۰ هزار بشکه در روز رشد میکند که نسبت به برآورد رشد ۱.۰۳ میلیون بشکه در روز در گزارش ماه گذشته این آژانس، به شدت کاهش یافته است.
تتسو اِموری، مدیرعامل شرکت مدیریت صندوق اِموری گفت: همانطور که آژانس بینالمللی انرژی تاکید کرد، رشد تقاضا احتمالا اندک باقی خواهد ماند و عدم تعادل میان عرضه و تقاضای جهانی نفت خام، بر بازار سنگینی میکند. وی گفت: اگر بازار سهام که در حال حاضر تحت فشار تعرفهها است، احیا شود، ممکن است شاهد افزایش قیمت نفت و صعود وست تگزاس اینترمدیت به بالای ۶۵ دلار باشیم. اما بدون این حمایت، قیمتها احتمالا در ۶۰ دلار باقی خواهند ماند.
نگرانیها در مورد افزایش تعرفههای ترامپ، همراه با افزایش تولید اوپک پلاس، قیمت نفت را در ماه میلادی جاری تاکنون، حدود ۱۳ درصد کاهش داده است.
ابهامات فزاینده پیرامون تنشهای تجاری باعث شده است که چندین بانک از جمله یوبیاس، بیانپی پاریبا و اچاسبیسی، پیشبینی خود را از قیمت نفت کاهش دهند.
ترامپ در تشدید جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان که ممکن است منجر به رکود جهانی شود، تعرفههای گمرکی بر کالاهای چینی را تا حد چشمگیری افزایش داده و پکن را وادار به وضع تعرفههای تلافیجویانه بر واردات آمریکا کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۱ آوریل، به میزان ۲.۴ میلیون بشکه افزایش یافت اما ذخایر بنزین، سه میلیون بشکه و ذخایر سوختهای تقطیری، ۳.۲ میلیون بشکه کاهش داشت.