او همچنین بر لزوم تسهیل‌‌‌گری دولت در فرآیند سرمایه‌‌‌گذاری تاکید کرد و گفت: دولت باید با کاهش مقررات پیچیده، شرایط را برای سرمایه‌‌‌گذاران تسهیل کند. تضمین بازگشت سرمایه توسط دولت، یکی دیگر از عوامل کلیدی در جذب سرمایه‌‌‌گذاری است. رئیس هیات مدیره استصنا با اشاره به نیازهای مالی صنعت نفت، اعلام کرد: برای حفظ وضعیت کنونی این صنعت، سالانه ۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌‌‌گذاری لازم است. همچنین برای توسعه و افزایش تولید، صنعت نفت به ۲۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌‌‌گذاری نیاز دارد و بدون این سرمایه‌‌‌گذاری، آینده این صنعت با چالش‌‌‌های جدی مواجه خواهد شد.

رفع تحریم‌‌‌ها نیز عاملی مهم در توسعه صنعت نفت است که می‌تواند فرصت‌‌‌های جدیدی ایجاد کند و از فعالیت‌‌‌های غیرشفاف در این حوزه جلوگیری کند. ثقفی در خصوص صادرات، به پروژه پژوهشی مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد که سال گذشته رونمایی شد. این پروژه با مطالعات میدانی دقیق، راهکارهایی برای توسعه صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی ارائه کرده است. وی توضیح داد که یک شرکت بازوی اجرایی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت علمی تشکیل شده و تاکنون دستاوردهایی در زمینه صادرات داشته است.

او با بیان اینکه طبق مطالعات انجام‌‌‌شده، ۳۲ کشور در مناطق CIS، حاشیه خلیج‌‌‌فارس و آفریقا به‌‌‌عنوان بازارهای هدف صادراتی شناسایی شده‌‌‌اند، گفت: حضور جمعی در بازارهای بین‌المللی، شانس موفقیت را افزایش می‌دهد و به همین دلیل برنامه‌‌‌هایی برای تشکیل کنسرسیوم صادراتی در ۱۰گروه کالایی، ایجاد پاویون مشترک در کمیسیون روابط بین‌الملل، اعزام تیم‌‌‌های تجاری و میزبانی از هیات‌‌‌های خارجی در دستور کار قرار دارد.

رئیس هیات مدیره استصنا با اشاره به چالش‌‌‌های صادراتی، گفت: صادرات به بهبود روابط سیاسی وابسته است. در حال حاضر، تولیدکنندگان ایرانی به دلیل تحریم‌‌‌ها مجبورند با برندهای غیرایرانی در بازارهای جهانی حضور یابند. همچنین مشکلات نقل‌‌‌وانتقال مالی مانع بزرگی برای صادرات است.