به گزارش مرز اقتصاد، به نقل از خبرنگار اقتصادی ایرنا، جبارعلی ذاکری روز یکشنبه در مراسم سرمایهگذاری در ناوگان ریلی مسافری با حضور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به راهاندازی قطار تهران وان پس از ۵ سال طی ماههای گذشته، افزود: همچنین راهاندازی قطارهایی برای سفر به شهرهای مرو و دوشنبه تاجیکستان آغاز شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با راهاندازی این قطارها ارتباطات بهتری بین ملتها از این طریق برقرار شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به توسعه قطارهای گردشگری اشاره کرد و گفت: راه آهن کشورمان تاریخی است و فعالیت در بخش گردشگری راه آهن درآمد و جذابیت بالایی به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در بخش حمل بار به دنبال آن هستیم که به ظرفیت پیش بینی شده برسیم، تاکید کرد: باید اقتصاد بخش مسافری را نیز جذاب کنیم اما مشکل اصلی عدم تناسب خطوط ریلی با توسعه ناوگان در کشور است.
ذاکری ادامه داد: همه ساله بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر به شبکه ریلی کشور اضافه میشود، اما کمتر اعتبارات دولتی به توسعه ناوگان اختصاص مییابد.
وی تاکید کرد: سیاست حداکثرسازی مشارکت و سرمایهگذاری بخش خصوصی نیازمند بسترسازی از سوی دولت است.
مدیرعامل راه آهن خاطرنشان کرد: مطابق مصوبه موجود امسال ۳۰۰ دستگاه واگن مسافری در قالب حمایتهای دولتی به شبکه وارد میشود.
وی همچنین با اشاره به سرمایهگذاری قبلی انجام شده از سوی بخش خصوصی در راه آهن گفت: تاکنون ۱۰۰ دستگاه واگن باری (از ۶۰۰ دستگاه واگن که قرار بود اضافه شود) وارد شبکه ریلی شده است، در بخش واگنهای مسافری نیز قرارداد با طرف چینی منعقد شده و مسائل مالی و فنی آنها حل شده است.
ذاکری ابراز امیدواری کرد ماهانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه واگن بتوان وارد شبکه ریلی کرد.
