استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: ثبت جهانی بادام مامایی این استان در دستور کار وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار گیرد.

به‌گزارش روابط‌عمومی استانداری چهارمحال و بختیاری؛ غلامعلی حیدری روز سه‌شنبه در سومین نشست شورای ملی توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی استان‌ها به ریاست وزیر کشور، تأکید کرد: موقعیت ممتاز آب و هوایی، تنوع اقلیمی، نیروی انسانی متخصص، افراد تحصیل‌کرده در رشته‌های مرتبط و تکمیل بودن زنجیره تولید از مزیت‌های کشت بادام در چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به فعالیت ایستگاه تحقیقات بادام چهارمحال و بختیاری در زمینی به وسعت ۳۰ هکتار افزود: شهرک تخصصی بادام سامان با ۳۰ هکتار زمین آماده واگذاری به ۷۲ واحد تولیدی است که از این تعداد ۶۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

حیدری ۸۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری را واقع در مناطق کوهستانی اعلام و تصریح کرد: این عامل باعث توسعه باغ‌های بادام این استان در زمین‌های شیب‌دار شده است.

وی با اشاره به ماندگاری بالای بادام تا ۴۰ هفته یادآور شد: هم‌اکنون هشت فرآورده از بادام چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود که پیش از این خام‌فروشی می‌شده است. استاندار چهارمحال و بختیاری ترویج گردشگری کشاورزی در این استان را ضروری دانست و اظهار داشت: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برند مکان جغرافیایی بادام استان را اعلام کند.

وی با اشاره به لزوم حمایت وزارت امور خارجه برای تجاری‌سازی و صادرات محصول بادام چهارمحال و بختیاری گفت: دانشکده علوم‌پزشکی در حوزه الیاف نانو از طریق پوست سنگی بادام وارد عمل شود. حیدری تأکید کرد: اصلاح باغ‌های قدیمی و جایگزینی نهال‌هایی با رقم‌های جدید بادام در دستور کار قرار گیرد. وی افزود: زنجیره ارزش محصول بادام ماندگار است و باعث تحول در اقتصاد کشور و چهارمحال و بختیاری می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *