دروازه کازروندروازه کازرون

به گزارش مرز اقتصاد بازار پیر دروازه کازرون شیراز دو دهه است که «قرار است بزودی جابه‌جا شود». این جمله در زبان ده‌ها مدیر شهری و دولتی شهر شیراز در این ۲۰ سال چرخیده و تنها تأثیری که گذاشته ماندگاری مشکلات این بازار قدیمی در این سال‌ها بوده است. وقتی مدیران شهری وضعیت این بازار را در مرز میانه بودن و نبودن قرار داده‌اند طبیعی است که هیچ اقدامی برای اصلاح و بهبود وضعیت بازار نشود.

دروازه کازرون که در ضلع جنوبی آن اداره بهداشت واقع شده، محل عرضه میوه، تره بار، ماهی و مرغ است و تمرکز این مغازه‌ها باعث ازدحام و انباشته شدن ضایعات مربوط به اقلام خوراکی از نوع میوه، گوشت و سبزی و صیفی است که با بوی نامطبوع و آزار دهنده‌ای همراه و عملاً مشکل بهداشتی و ترافیکی به بار آورده است.
مردم شیراز به دلیل اینکه دروازه کازرون مرکز عرضه ماهی در این کلانشهر تلقی می‌شود، برای خرید محصولات شیلاتی از شهرک‌های اطراف هم به این بازار می‌آیند. یکی از زیارتگاه‌های مذهبی شهر شیراز بقعه‌ای معروف به سید تاج‌الدین غریب است که در محله دروازه کازرون و در نزدیکی بلوار سیبویه و در محاصره مشاغل پردردسر این منطقه محاصره شده است.

بازار پروتئین جایگزین بازار پیر
بازار پروتئین شیراز در جوار بازار دروازه کازرون یعنی خیابان گلکوب یا خیابان کارگر در مراحل پایانی ساخت قرار دارد و به گفته مسئولان بزودی روند انتقال کسبه بازار پیر به بازار پروتئین آغاز می‌شود.
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز در خصوص بازار پروتئین گفت: بازار پروتئین شیراز فرصتی مناسب برای ایجاد زنجیره ارزش افزوده و مکانی متناسب با خواست مصرف‌کننده نهایی است.
پژمان شفیعی اضافه کرد: بازار پروتئین از اوایل دهه ۹۰ خورشیدی فرایند ساختش آغاز شد اما با بروز مشکلاتی نظیر ناتوانی در تأمین اوراق مشارکت، تأمین مالی به مشکل خورد که اکنون با مدیریت شهردار شیراز بیش از ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و می‌تواند گام‌های نخست بهره‌برداری را در فاز اول تجربه کند.
وی در خصوص سازکار جابه‌جایی بازار دروازه کازرون به بازار پروتئین نیز تصریح کرد: بخش قابل توجه‌ای از این فرایند به صورت برون سپاری در نظر گرفته شده و با تعیین مدیریت بهره‌بردار زمینه توسعه این بخش نیز فراهم شده است.
در این بخش مدیریت بهره‌بردار مکلف است تا شرایط مذاکره با فعالین بازار دروازه کازرون را مهیا کند تا علاوه بر تسهیل فرایند انتقال، زمینه توسعه سایر بخش‌ها را نیز فراهم کند. البته شهرداری شیراز نیز با توجه به وظیفه ذاتی خود در راستای رونق بخشی بازار پروتئین تسهیلاتی برای فعالین در نظر گرفته است.
وی متذکر شد: در قالب‌های اجاره، تهاتر و فروش شرایط تشویقی برای فعالان در نظر گرفته شده زیرا این بازار در گام نخست در نظر داشته تا بتواند فعالیت خود را آغاز کرده و زمینه ارائه خدمات با کیفیت را در این منطقه فراهم کند. این در حالی است که بازار پروتئین با نزدیکی به نظر مصرف کننده نهایی در تلاش است تا حس خوب عرضه کالا و خدمات را به مخاطب نمایش دهد.
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز در خصوص ویژگی‌های این بازار نیز عنوان کرد: بازار پروتئین دارای ۱۲۷ واحد است که در این بازار بیش از ۳۵ واحد برای عرضه ماهی، سه غرفه برای عرضه عرقیات گیاهی، ۳۰ غرفه برای فروش میوه و… در نظر گرفته شده البته برای ارائه خدمات مطلوب تلاش شده تا با ایجاد پارکینگ، کافی شاپ و… زمینه توسعه خدمت‌رسانی به مصرف کننده نهایی نیز فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *