قوای سه‌گانهقوای سه‌گانه
به گزارش مرز اقتصاد ,نشست مشترک سران قوای مجریه، مقننه و قضائیه عصر دیروز به میزبانی رئیس‌جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. همچنان قرار است امروز همزمان با آغاز روند بررسی جزئیات گزارش کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ در صحن مجلس شورای اسلامی، رئیس‌جمهور به همراه تعدادی از وزرا در مجلس حاضر شوند تا دولت و مجلس در جلسه‌ای غیر علنی درباره مسائل مختلف از جمله مهم‌ترین سند اقتصادی سال آینده کشور رایزنی کنند.
به احتمال زیاد، بخشی از این رایزنی بر تغییراتی متمرکز است که به واسطه مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه و پیشنهادهای نمایندگان بر ساختار لایحه بودجه دولت اثر گذاشته است. همچنین محتمل است برخی مسائل حاشیه‌ای که به واسطه اظهارات برخی نمایندگان بر تلاش دولت و مجلس برای حفظ وفاق و همگرایی سایه انداخته، در این جلسه غیرعلنی بحث و بررسی شود.  همه این نشست‌ها و گفت و شنودها درنهایت بر یک مسأله گواهی می‌دهند؛ مسیر همکاری و گفت‌و‌گو میان قوای سه گانه بویژه دولت و مجلس همچنان باز است.

برنامه هفتم مبنای وفاق دولت و مجلس
در شرایطی که تحلیل‌های رسانه‌ای با مبنا قرار دادن اظهارات محمدباقر قالیباف در نشست خبری، از آسیب دیدن وفاق حکایت داشت، روز گذشته رئیس مجلس در دیدار معاونان امور مجلس نهادها، دستگاه‌های دولتی و سایر قوا تلاش کرد همکاری دو قوه را بازتعریف کند. رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست بر ضرورت روابط دو طرفه میان دولت و مجلس تأکید کرد و افزود: برای حل مشکلات لازم است رفتار سیستمی داشته باشیم و مشکلات محلی را نیز در این قالب ببینیم.
قالیباف در عین حال مبنای همدلی و وفاق مجلس و دولت را قانون برنامه هفتم توسعه دانست و گفت: پایان اجرای قانون برنامه همزمان با پایان این دوره از دولت و مجلس است. لذا نباید سرنوشت آن به سرنوشت سایر برنامه‌ها دچار شود و حتی باید جبران ایرادات گذشته را نیز در جریان اجرای احکام این برنامه داشته باشیم.
رئیس مجلس همچنین در فرازی از سخنانش به نحوی گمانه‌زنی‌هایی که مواضع چند روز گذشته او در مخالفت با فوریت لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس و انتصاب ظریف را مرتبط با بعضی برکناری‌ها و انتصابات دانسته بودند، بر ضرورت توجه به اصل تفکیک قوا و عدم دخالت دستگاه‌ها در امور یکدیگر تأکید کرد.
وی افزود: به‌عنوان رئیس مجلس در دولت سیزدهم و در دولت چهاردهم هیچ دخالتی در عزل و نصب‌ها نکرده‌ام و فردی را برای تصدی استانداری یا وزارت معرفی نکرده‌ام و صرفاً در صورت درخواست رئیس‌جمهور اگر مورد مشورت قرار گرفته باشم، درباره افراد معرفی شده مشورت داده‌ام.

شرایط داخلی و بین‌المللی مستلزم اتحاد قوا
شهرام دبیری، معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس نیز در این نشست با تأکید بر اینکه «شرایط داخلی و بین‌المللی ایجاب می‌کند دولت و مجلس بیش از هر زمانی همدلی و اتحاد داشته باشند»، رأی استثنایی به وزرا و تصویب کلیات بودجه را نمود مدیریت مدبرانه مجلس و همراهی و همدلی مجلس با دولت دانست و گفت: دولت و مجلس برای خدمت به مردم باید با هم کار کنند. مبنای کار ما قانون است، اما ذیل قانون، تعامل و همفکری مؤثر است.
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور همچنین افزود: رئیس‌جمهور، فرزند مجلس است و از مسائل مردم کاملاً آگاه است و ایشان تأکید فراوان دارند که همدلی و اتحاد بیشتری با مجلس داشته باشیم و با آنکه توصیه رهبری است که نمایندگان در امور اجرایی و عزل و نصب‌ها دخالتی نداشته باشند، با این حال رئیس‌جمهور دستور دادند از نمایندگان هر استان در مسائل مختلف از جمله انتخاب استاندار نظرخواهی و از نظر مشورتی نمایندگان استفاده شود که این موضوع نشانه تعامل متقابل دولت با نمایندگان است.
می‌توان درباره اتمسفر موجود میان دولت و مجلس گفت، این واقعیت است که این اتمسفر روشن و رو به حفظ گشایش‌هاست. هرچند برخی رسانه‌ها یا جریان‌ها بسیار می‌پسندند که هرچه زودتر ماهی اختلاف را از آبی که خود گل آلود کرده‌اند، صید کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *