نویسنده کتاب «رو تن این تخته سیاه» درباره رمانهایی که با موضوع ۱۶ آذر نوشته شده است، گفت: بعید است جز این کتاب، رمان دیگری با این موضوع نوشته نشده باشد، زیرا از سال ۱۳۳۲ تا کنون (آذر ماه ۱۴۰۳) مدت زمان طولانی گذشته است. هرچند من رمانی در حوزه بزرگسال و کودک و نوجوان پیدا نکردم.
هادی خورشاهیان امروز در گفتوگو با خبرنگار کتاب مرزاقتصاد درباره رمانهایی که با موضوع ۱۶ آذر نوشته شده است، بیانداشت: بعید است جز کتاب «رو تن این تخته سیاه» رمان دیگری با این موضوع نوشته نشده باشد، زیرا از سال ۱۳۳۲ تا کنون (آذر ماه ۱۴۰۳) مدت زمان طولانی گذشته است. هرچند من رمانی در حوزه بزرگسال و کودک و نوجوان پیدا نکردم.
نویسنده کتاب «رو تن این تخته سیاه» با اشاره به منابع متعددی که برای تالیف این رمان از آنها استفاده کرده است، ادامه داد: برای نوشتن این کتاب از ۱۰ منبع معتبر استفاده کردم. یکی از آنها یادداشتهای شهید مصطفی چمران بود که در ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ دانشجوی فنی دانشگاه تهران بود، دیگر منبع خاطرات علیاکبر سیاسی رئیس وقت دانشگاه تهران است. همچنین از بخشی از خاطرات مصطفی رهنما مبارز قدیمی دهه ۲۰ برای نوشتن کتاب استفاده کردم.
به گفته او، نام این کتاب با توجه به ترانه «یار دبستانی من» سروده منصور تهرانی انتخاب شده است.
رمان «رو تن این تخته سیاه» بر اساس تخیل نوشته شده است
خورشاهیان با اعلام اینکه رمان «رو تن این تخته سیاه» برای ۷ سال در انتظار چاپ بود، گفت: در نهایت کتاب در سال ۱۳۹۵ منتشر شد. این کتاب یکی از آثار از مجموعهای با عنوان «روزهای انقلاب» است که به دبیری مسعود امیرخانی اجرا شد.
«روتن این تختهسیاه» براساس یادداشتهایمادربزرگو یادداشتها براساس منابع نوشته شدهاند
نویسنده کتاب «بر ریلهای برزخ» با اشاره به اینکه رمان «رو تن این تخته سیاه» بر اساس تخیل نوشته شده است، افزود: داستان از این قرار است که دختر خانمی در دهه ۹۰ میخواهد در کنکور شرکت کند تا بتواند وارد دانشگاه شود، اما مادرش ناراضی است که به دانشگاه برود، زیرا مادر در انقلاب فرهنگی زمانیکه دانشگاه شلوغ شده بود، از دانشگاه خاطره خوبی ندارد.
او ادامه داد: دختر زمانی که میخواهد برای کنکور آماده شود میفهمد مادربزرگش هم شرایط مشابهی داشته است و در سال ۱۳۳۲با آن واقعه مواجه شده است، مادر بزرگ تعدادی یادداشت به دختر میدهد. این رمان بر اساس یادداشتهای مادربزرگ و یادداشتها بر اساس منابع نوشته شده اند.
معمولا ممیزی در آثار تاریخی اتفاق نمیافتد
خورشاهیان با اشاره به اینکه معمولا ممیزی در آثار تاریخی اتفاق نمیافتد، ادامه داد: نکته این است که اگر امروز به من بگویند رمان نوجوان ۱۰۰ صفحهای (۳۰ هزار کلمه) بنویس، هر روز اگر هزار کلمه هم بنویسم در یک ماه این رمان کامل خواهد شد. اما اگر بگویند با همین حجم رمانی درباره مشروطه بنویس نیاز به پژوهش دارد. نباید هیچکدام از شخصیت داستانی غیرواقع داشته باشند. شاید به همین دلیل است که رمان در حوزه تاریخ و به خصوص با موضوع ۱۶ آذر کم است.
مخاطبان کتاب به خصو ص در روز ۱۶ آذر یکبار به امامزاده عبدالله و مزار این شهدا بروند
نویسنده رمان «رو تن این تخته سیاه» با اعلام اینکه از نتیجه حاصل از نوشتن این رمان راضی است، گفت: این رمان برای زمانی است که من در آن سالها نبودم، کوچکترین غفلت میتواند موجب سوگیری و اشتباه شود، این روند، کار را سخت میکند، در مورد هیچ موضوع تاریخی نظر صریحی وجود ندارد و هر گروهی به موضوع به یک شکل نگاه میکنند.
او با بیان اینکه اقبال چندانی به این رمان نشد، افزود: روی آن مانور داده نشد، فقط یکبار چاپ شد و خلاف سایر رمانهای کودک و نوجوان من که بارها تجدید چاپ میشوند، تجدید چاپ نشد؛ اما از آن راضی هستم. همه چیز نوشتن این رمان خاطره انگیز بود.
خورشاهیان در پایان به افرادی که این رمان را میخوانند، توصیه کرد به خصو ص در روز ۱۶ آذر یکبار به امامزاده عبدالله و مزار این شهدا بروند.
روز ۱۶ آذر در ایران به روز دانشجو نامگذاری شده است. این روز بهخاطر گرامیداشت سه دانشجو با نامهای مصطفی بزرگنیا، احمد قندچی و مهدی شریعترضوی که در ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ به علت اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیسجمهور وقت آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا در دانشگاه تهران کشته شدند، نامگذاری شده است.