مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران تولید سالانه این صنعت را ۵۰۰ میلیون متر مربع برآورد کرد و گفت: ناترازی در بخش انرژی باعث شده است که امسال تولید روند کاهشی داشته باشد.
بهنام عزیز زاده در گفت و گو با مرزاقتصاد گزارشی از وضعیت عملکرد کاشی و سرامیک ارائه کرد و اظهار داشت: در گذشته میزان تولید کاشی و سرامیک در کشور به ۷۵۰ میلیون متر مربع در سال می رسید که در دو سال گذشته به ۵۰۰ میلیون مترمربع کاهش یافته است.
وی با اشاره به قطع برق و گاز صنایع به دلیل ناترازی انرژی در سال جاری افزود: این ناترازی به دلیل آن است که در سال های گذشته روی توسعه زیرساخت ها و شبکه های تولید و توزیع برق و گاز سرمایه گذاری نشده است.
مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران با اشاره به اینکه در بازار نیز شاهد رکود و اعمال محدودیتهای صادراتی هستیم، گفت: کاهش ساخت و سازها یکی از دلایل رکود است.
وی ادامه داد: حدود ۶۰ درصد از تولیدات کاشی و سرامیک برای تامین نیاز داخل است و ۴۰ درصد شامل ۲۰۰ میلیون متر مربع صادر می شود.
عزیززاده با بیان اینکه در حوزه صادرات بیش از ۷۰ درصد محصولات صادراتی راهی عراق می شود، گفت: تولیدات کاشی و سرامیک به ۵۰ کشور از جمله افغانستان، پاکستان و روسیه صادر می شود.
وی عنوان کرد: جایگاه ایران از نظر تولید و صادرات کاشی و سرامیک در رتبه پنجم دنیاست از نظر کیفیت، تنوع، طراحی و سایز محصولات شاهد رشد کمی و کیفی قابل قبولی در عرصه جهانی هستیم. صنعت کاشی و سرامیک جزو صنایع معدنی پیش رو در کشور است.
مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران با اشاره به اینکه استان یزد جزو تولید کنندگان پیشرو در صنعت کاشی است گفت:بیش از ۵۰ درصد واحدهای تولیدی در یزد مستقر است که از آنجا به نقاط مختلف کشور توزیع می شود.
وی افزود: اکنون ۱۵۰ واحد تولیدی داریم که فعال هستند اما نگران افزایش تعداد واحدهای تولیدی در شرایط ناترازی انرژی هستیم.
عزیززاده خاطر نشان کرد: همچنین تولیدکنندگان صنعت کاشی و سرامیک مشکل تخصیص ارز برای واردات ماشین الات و تجهیزات دارند که ارز حاصل از محل صادرات را نمی توانند برای واردات ماشین الات و تجهیزات اختصاص دهند این امر به خاطر فرایندها طولانی و پیچیده است.