این در حالی است که سرکوب نرخ دلار نیز مانع رشد قیمت سهام در بورس تهران بود. قیمت دلار در سال‌های برجامی حدود ۳هزار و ۵۰۰تومان بود و جزو معدود سال‌هایی بود که با وجود رشد نقدینگی در اقتصاد ایران، نرخ دلار در بازار آزاد ثابت ماند. همچنین اقتصاد ایران هنوز با بحران‌هایی که اکنون با آن درگیر است، دست و پنجه نرم نکرده بود. با توجه به شرایط کنونی کشور، به نظر می‌رسد بازار سهام در صورت توافق در سال ۱۴۰۴، پتانسیل بالاتری نسبت به امضای برجام در سال ۹۴ داشته باشد.

اقتصاد ایران به شرایط بحرانی رسیده و توافق سیاسی می‌تواند به پرشدن ظرفیت‌های خالی اقتصاد و رشد هرچه بیشتر آن کمک کند. از‌این‌رو در این شرایط بورس پتانسیل بالاتری برای رشد خواهد داشت. همچنین، نرخ بهره حقیقی اقتصاد همچنان به شکلی پایدار مثبت نشده و در صورت کاهش انتظارات تورمی می‌توان مسیری نزولی را برای نرخ بهره متصور شد. علاوه بر این، بورس تهران با همه مفروضاتی که تحلیلگران برای آن قائل هستند، دارای P/E آینده‌نگر مناسبی است که رشد بیشتر آن را نسبت به سایر دارایی‌ها توجیه می‌کند. به‌خصوص آنکه ارزش دلاری بازار سهام ایران اکنون به زیر ۱۰۰میلیارد دلار رسیده و در صورت توافق، ۵۰۰میلیارد دلاری شدن آن دور از دسترس نیست. علاوه بر این، با بهبود درآمدهای دولت، فشار سیاستگذار از روی صنایع برداشته خواهد شد.

در این شرایط، هرچند کاهش قیمت دلار به صورت موقت می‌تواند سیگنال منفی برای بازار سهام قلمداد شود، اما همچنان رشد قیمت دلار توافقی و حتی تک‌نرخی‌شدن قیمت ارز در اقتصاد ایران محتمل است. از‌این‌رو به نظر می‌رسد در صورت یک توافق سیاسی، بورس در سال۱۴۰۴ فضای بهتری را برای نمایش ‌دادن بازدهی خود به سایر بازارها تجربه خواهد کرد.