اینترنتاینترنت
به گزارش مرز اقتصاد, با شدت گرفتن رقابت بین آمریکا و چین در حوزه زیرساخت‌های پیشرفته فناوری، چین به دنبال سرعت بخشیدن به نوآوری داخلی است و تازه‌ترین نمونه آن را می‌توان در راه‌اندازی اولین شبکه پهن باند ۱۰G با همکاری هوآوی و اپراتورChina Unicom در این کشور مشاهده کرد.

نقطه عطف
زیرساخت دیجیتال چین
کنترل صادرات آمریکا که در ماه جاری تشدید شده، دسترسی چین به نیمه هادی‌های پیشرفته را محدود کرده و زیان ۵٫۵ میلیارد دلاری برای انویدیا و ۸۰۰ میلیون دلاری برای AMD به دنبال داشته است. این محدودیت‌ها با هدف محدود کردن قابلیت‌های هوش مصنوعی و ابررایانه چین صورت گرفته اما این کشور در مسیری تازه گام گذاشته است.
هوآوی که زمانی به تراشه‌های آمریکا متکی بود، راه‌حل‌های خود را توسعه داده و نمونه آن را می‌توان در تراشه هوش مصنوعی Ascend 910B دید. شبکه ۱۰G هم که توسط سخت‌افزار و نرم‌افزار اختصاصی هوآوی پشتیبانی می‌شود، نمونه‌ای از این تغییر است و توانایی چین برای دور زدن محدودیت‌های غربی را به نمایش می‌گذارد. تعرفه ۳۲درصدی پیشنهادی دولت ترامپ بر تراشه‌های نیمه هادی تایوانی ازجمله TSMC که تأمین کننده اصلی هوآوی محسوب می‌شود و همچنین تعرفه‌های متقابل ۱۲۵ درصدی بین آمریکا و چین، بخشی دیگر از محدودیت‌های آمریکاست.
براساس این گزارش، پیشرفت‌ها در معماری اصلی شبکه دسترسی فیبر نوری، جهشی چشمگیر در عملکرد این فناوری را ممکن کرده و اینترنت ۱۰G چین مبتنی بر فناوری پیشرو جهانی ۵۰G PON (Passive Optical Network) ارائه شده است. این سطح از اینترنت، نقطه عطفی برای زیرساخت دیجیتال چین محسوب می‌شود و نشانه آغاز عصری جدید در اتصال به اینترنت پرسرعت است.

اسم رمز ۱۰G
اینترنت ۱۰G یک نام رمز برای فناوری جدید اینترنت باند پهن است که در شهر Sunan در استان Hebeiچین به نمایش گذاشته شده است. این کابل از یک نسخه اصلاح شده و ارتقایافته کابل‌های فیبر نوری به نام ۵۰G PON استفاده می‌کند. درحالی که اینترنت حاصل از اتصالات سنتی فیبر نوری(FTTH) حداکثر یک گیگابیت بر ثانیه سرعت دارد، این فناوری زمینه اتصال اینترنت پرسرعت با سرعت حدود ۱۰گیگابیت برثانیه با تأخیر بسیار کم را فراهم می‌کند.
برای درک میزان سرعت این فناوری باید گفت درحالی که دانلود یک فایل ۹۰ گیگابایتی یا فیلم ۸K با شبکه اینترنت با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه، حدود ۱۲ دقیقه طول می‌کشد ولی شبکه جدید ۱۰G می‌تواند همان فایل را در حدود ۷۲ ثانیه دانلود کند. آزمایش‌های اولیه انجام شده توسط هوآوی و چین Unicom، ازسرعت دانلود تا ۹۸۳۴ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۱۰۰۸ مگابیت بر ثانیه با تأخیر تنها ۳ میلی ثانیه، نشان دارد. البته باید گفت که اسم رمز۱۰G تنها قابلیت‌های سرعت این فناوری را برجسته می‌کند و ربطی به شبکه‌های ۴G، ۵G، ۶G و سایر شبکه‌های مخابراتی سیار ندارد.

پیامدهای یک فناوری برتر
هرچند درحال حاضر شبکه ۱۰G، در مرحله آزمایشی قرار دارد ولی چین می‌خواهد درقالب برنامه‌هایی ویژه، این فناوری را به ۱۶۸مکان دیگر در سراسر کشور گسترش دهد و با کاهش شکاف دیجیتال، رشد اقتصادی را تقویت کند.
بسیاری معتقدند راه‌اندازی این شبکه اینترنت پرسرعت، نشانه چشم‌انداز چین برای رشد اقتصاد دیجیتال در این کشور است. شهرها و خانه‌های هوشمند، وسایل نقلیه خودران و واقعیت توسعه‌یافته (XR) شامل واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت ترکیبی (MR)در چین هم از این فناوری تأثیر خواهند گرفت. تأخیر کم و پهنای باند بالای این شبکه، باعث توسعه اینترنت اشیا در صنعت و همچنین کشاورزی هوشمند می‌شود و چین را در جایگاه پیشرو در خدمات نسل بعدی قرار می‌دهد. همچنین می‌تواند تغییرات قابل توجهی در حوزه‌هایی مانند آموزش و سرگرمی ایجاد و از برنامه‌های حساس به تأخیر مانند بازی‌های واقعیت مجازی (VR) و رایانش ابری پشتیبانی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *