پیش‌بینی ابتلا به بیماری روانی

 یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد که استعداد ژنتیکی برای ابتلا به اسکیزوفرنی با نازک‌شدن شبکیه چشم مرتبط بوده و تصویربرداری ارزان و غیرتهاجمی شبکیه ابزاری مفید برای پیشگیری از ابتلا به اسکیزوفرنی یا تشخیص زودهنگام آن است.

به گزارش مرزاقتصاد _ وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: شبکیه بخشی از سیستم عصبی مرکزی است و به‌عنوان امتداد مستقیم مغز عمل می‌کند. این ارتباط کالبدشناختی (آناتومیک) به این معنی است که تغییراتی که در مغز رخ می‌دهد ممکن است در چشم‌ها نیز منعکس شود.

گروهی از پژوهشگران بین‌المللی با هدایت پژوهشگران دانشگاه زوریخ و بیمارستان دانشگاه روانپزشکی زوریخ تصمیم گرفتند این ارتباط را دقیق‌تر بررسی کنند. آن‌ها می‌خواستند بفهمند تغییرات در اتصال عصبی با عوامل خطر ژنتیکی اسکیزوفرنی، که با اختلال در پردازش اطلاعات عصبی مشخص می‌شود، مرتبط است یا خیر.

روان‌گسیختگی یا اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی یک اختلال روانی است که با دوره‌های مداوم یا عودکننده روان‌پریشانه مشخص می‌شود. علائم اصلی شامل توهم (غالباً توهم شنیداری)، هذیان و اختلال تفکر است.

پژوهش قبلی نشان داده بود که اسکیزوفرنی ممکن است حجم ماده خاکستری مغز را کاهش دهد و به نازک‌شدن بافت شبکیه منجر شود. در هر صورت، مشخص نیست که آیا این تغییرات علت این اختلال است یا نتیجه آن.

تغییرات شبکیه همچنین ممکن است تحت تأثیر عوامل مربوط به خود اسکیزوفرنی، از جمله داروهای ضد روان‌پریشی، سبک زندگی، یا یک بیماری دیگر هم‌زمان با آن مانند دیابت باشد.

یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد که هر چه استعداد ژنتیکی برای ابتلا به اسکیزوفرنی بیشتر باشد، شبکیه چشم نازک‌تر می‌شود. برخلاف تغییرات مغز، تغییرات شبکیه به‌راحتی با استفاده از سنجش‌های غیرتهاجمی و ارزان شبکیه تشخیص‌دادنی است. می‌توان با استفاده از توموگرافی انسجام نوری، که به‌عنوان نوعی سونوگرافی برای چشم توصیف می‌شود، ضخامت شبکیه را در عرض چند دقیقه اندازه‌گیری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *