دختربچه فلسطینی

کارگردان فیلم کوتاه «شازده کوچولو» با اشاره به اینکه به مساله مردم فلسطین باید نگاهی انسانی داشت نه سیاسی، عنوان کرد تولید فیلم کوتاه از فیلم بلند به مراتب سخت‌تر است.

عمار خطی کارگردان فیلم کوتاه «شازده کوچولو» در گفتگو با مرزاقتصاد  درباره ویژگی‌های این فیلم گفت: این فیلم با نگاهی نو به مظلومیت کودکان غزه می‌پردازد. ما به جنگ نپرداخته‌ایم بلکه از آرزوهای دست نیافتنی دختری فلسطینی گفته‌ایم که می‌خواهد آرزویش را به یک ستاره دنباله‌دار بگوید. این دختر تنها بازمانده پدربزرگش است و در فضایی ایزوله شده و آرمانی در پشت درهای بسته زندگی می‌کند. در نهایت دختر ستاره دنباله‌دار را می‌بیند و آرزویش را به او می‌گوید درحالی که ستاره دنباله‌دار همان پهپادهای ایرانی هستند.

ماجرای دختربچه فلسطینی که آرزویش را به ستاره‌ دنباله‌دار گفت

وی افزود: اسم این اثر را «شازده کوچولو» گذاشتیم چراکه تناسبی بین دو اثر وجود دارد. هر دو آنها به کشف حقیقت مشتاق هستند و در طول فیلم خود کتاب هم خوانده می‌شود. دختر وقتی پهپادهای ایرانی را می‌بیند آرزو می‌کند، روزی برسد که مشغول بازی در کوچه باشد و وقتی مادرشم صدایش می‌کند به او بگوید تا چند دقیقه دیگر می‌آیم …

خطی همچنین بیان کرد: همان زمانی که با عملیات وعده صادق مواجه شدم ایده این فیلم به ذهنم رسید و به سازمان اوج ارائه‌اش کردم و آنها هم استقبال کردند. نوشتن فیلمنامه حدود ۳ ماه زمان برد و طی ۵ روز در پارک ولایت فیلمبرداری کردیم. «شازده کوچولو» در جشنواره فیلم کوتاه هم مورد استقبال قرار گرفت و از بین بیش از ۵۰ فیلم در بین چند فیلم برتر قرار گرفت. همچنین به عنوان بهترین فیلم اقتباسی انتخاب شد و در چندین جشنواره بین‌المللی نیز حضور پیدا کرد و از فروردین هم در پلتفرم‌ها منتشر شده است.

ماجرای دختربچه فلسطینی که آرزویش را به ستاره‌ دنباله‌دار گفت

این کارگردان جوان که «شازده کوچولو» هشتمین فیلم کوتاهش است، یادآور شد: اینکه بخواهیم فیلم کوتاه را مقدمه‌ای بر فیلم بلند بدانیم نگاه اشتباهی است. هر قالبی قصه و ساختار خاص خودش را دارد و به باور من تولید فیلم کوتاه از فیلم بلند به مراتب سخت‌تر است. در فیلم بلند مجال پرداخت شخصیت و گره‌افکنی و گره‌گشایی وجود دارد اما این فرصت در فیلم کوتاه به حداقل می‌رسد از این رو فیلم کوتاه باید به هنرش فخر بفروشد.

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: حقیقت این است که در حق مردم فلسطین ظلم شده است. پدر نوزاد شش ماهه‌اش را دفن می‌کند و کودکی دیگر یتیم می‌شود و اگر ما به این ماجرا نگاهی سیاسی داشته باشیم خیلی بی‌انصافی است. نگاه ما باید نگاهی انسانی باشد. برای من وعده صادق بسیار غرورآفرین بود. بسیاری با گاردهای بسته به تماشای فیلم ما نشستند اما «شازده کوچولو» گاردها را شکست و مخاطب را تسلیم خودش کرد. نگاه هنری و انسانی همیشه می‌تواند مخاطب را جذب کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *