دارنده مدال طلای قهرمانی کشتی آزاد آسیا از سختیها پیش روی خود برای فتح سکوهای جهانی و المپیک سخن به میان آورد.
به گزارش مرزاقتصاد _ با تصمیم کادر فنی تیم ملی امید کشتی ایران به قهرمانی آسیا اعزام شد. جوانان این تیم با کسب ۴ نشان طلا، یک نقره و ۴ برنز توانست با ۱۹۰ امتیاز به قهرمانی برسد. کسب عنوان قهرمانی قاره کهن در حالی بود که برخی از آیندهسازان کشتی ایران نخستین تجربه رده سنی بزرگسالان داشتند و بسیار نیز درخشان ظاهر شدند.
یکی از این کشتیگیران مهدی یوسفی بود. او در حالی در اردن در وزن ۷۹ کیلوگرم به قهرمانی رسید که او پیشتر در قهرمانی کشور، امیدهای جهان و جام پادوبنی در کشور روسیه به قهرمانی رسیده بود.
درخشش یوسفی در جام پادوبنی روسیه یکی از موفقیتهای او در رده بزرگسالان بود، در حالی که آزادکاران در این جام در پنج مبارزه ابتدایی خود شکست خورده بودند اما یوسفی توانست در وزن ۷۹ کیلوگرم برابر ماگومد ماگومایف به پیروزی برسد که این موفقیت در نهایت با برتری ۵ بر ۵ آزادکاران ایرانی مقابل تزارها منجر شد.
موفقیت این آزادکار تهرانی در حالی بود که در جام تختی این فرصت را داشت تا با کسب عنوان نخست، برای پوشیدن دوبنده تیم ملی در زاگرب به مصاف محمد نخودی برود اما در اصفهان به سد سخت فریبرز بابایی خورد و در مبارزه فینال با شکست ۵ بر ۳ برابر بابایی، نائب قهرمان شد تا کار برای انتخاب نفر نهایی وزن ۷۹ کیلوگرم با حضور محمد نخودی، مهدی یوسفی و فریبرز بابایی پیچیدهتر شود.
براساس چرخه انتخابی تیم ملی، اما اگر فرد دیگری (به غیر از مهدی یوسفی) قهرمان جام تختی شد، میباید همراه با یوسفی در تورنمنتهای رنکینگدار حضور یافته و در نهایت فردی که نتایج بهتری در این تورنمنتها کسب نماید، نیاز به ۲ برد و نخودی نیاز به یک برد برای ملی پوش شدن دارند. فریبرز بابایی قهرمان کشور به دلیل مصدومیت نتوانست در برنامههای فنی سال ۲۰۲۵ کادر فنی قرار بگیرد و در صورت قهرمانی در جامتختی مانند سایر کشتیگیران این وزن باید در تورنمنتهای رنکینگدار محک بخورد.
متن کامل گفتوگو با مهدی یوسفی که پیش از حضور در جام تختی در اصفهان انجام شده بود در زیر آمده است.
قهرمانی آسیا را چگونه دیدید؟
رقابت قهرمانی آسیا در حالی برگزار شد که تیم ایران با ترکیبی از نفرات تیم امید توانست ۹ مدال ارزشمند را کسب کند. من نیز با توجه به اینکه در سال گذشته توانستم در امیدهای جهان و همچنین رقابت رنکینگدار زاگرب به میدان بروم که از این حیث تجربه خوبی برایم رقم خورد. پیش از اعزام به اردن تمرینات خود را نیز زیر نظر کادر فنی تیم ملی پیگیری کردم البته خدا را شاکرم در این مدت در مبارزاتم در هر دیدار بهتر ظاهر شده و تا حدودی عملکرد رو به رشد خودم را ادامه دادم.
فکر میکردی که روزی قهرمان آسیا شوید؟
همه این موفقیتها یک شبه بدست نیامده بلکه تلاش ۸ ساله من در کشتی است. توانستم در این مسیر سخت نظر مثبت کادر فنی تیمهای رده سنی پایه را به سمت خودم جلب کنم.
برای شکست نخودی چه برنامهای را در پیش دارید؟
به طور قطع مسیرم برای پوشیدن دوبنده تیم ملی کشورم در رقابت جهانی پیش رو سخت است. رقبای پرتعدادی را در این وزن خواهم داشت که محمد نخودی یکی از مدعیان مطرح است. باید قبول کرد برای تمامی کشتیگیران شرایط برابری در نظر گرفته شده و هر فردی که تواناییهای خودش را ثابت کند میتواند راهی جهانی کرواسی شود.
بعد از پشت سر گذاشتن مسابقات قهرمانی آسیا، تمریناتم را زیر نظر مربی سازنده و همچنین غلامرضا محمدی سرمربی تیم کشتی آزاد جوانان برگزار کردم تا بتوانم در مرحله نهایی چرخه انتخابی تیم ملی در جام تختی با آمادگی کامل به روی تشک بروم.
هنوز در رده جوانان حضور دارید؟
بله. با توجه به سن و سالی که دارم میتوانم یک سال دیگر در این رده حضور داشته باشم. من و چند کشتیگیر دیگر تیم ملی از رده جوانان با نظر سرمربی تیم جوانان، به رده بزرگسالان آمدم و خوشبخانه توانستیم عملکرد خوبی داشته باشیم.
تهرانی هستی یا برای تهران کشتی خواهید گرفت.
اصالت من از استان چهارمحال و بختیاری است که در کودکی به همراه خانوادهام به تهران آمدیم و در جنوب شهر تهران ساکن هستیم و اصول کشتی را زیر نظر مرتضی بهاری و محسن پیمان فرا گرفتم، بنا دارم برای تهران کشتی بگیرم.
وضعیت کشتی تهران را چگونه ارزیابی میکنید؟
از زمانی که قاسم علی عسگری به عنوان رئیس هیات کشتی استان انتخاب شد، کشتی در تهران روند روبه رشدی داشته؛ مربیان و قهرمان پرتعدادی از جمله اکبر فلاح، علیرضا رضایی و صادق گودرزی نیز حضور دارند. من نیز از حضور این بزرگان برای پیشرفتم بیشترین بهره را میبرم.
حضور این بزرگان چقدر در روند کشتی تهران تاثیر داشته؟
بودن این چهرهها انگیزه را برای جوانان تهرانی دوچندان خواهد کرد. حضور قهرمانان جهان و المپیک باعث شده تا در ردههای سنی مختلف کشتی روند رو به رشدی داشته باشد؛ در حال حاضر یونس امامی و امیرعلی آذرپیرا به عنوان نماینده تهران در المپیک بودند که در نهایت آذرپیرا به نشان برنز رسید.
برنامهات برای المپیک چیست؟
با توجه به شرایط سنی، من زیاد اهل وزن کم کردن نیستم. دوست دارم به وزن ۸۶ کیلوگرم بروم چرا که حضور در این وزن رویای بچگی من بوده است. امسال بنا دارم در وزن ۷۹ کیلوگرم در رقابت جهانی توان خودم را محک بزنم اما برای المپیک ۲۰۲۸ برنامه زیادی دارم تا شانس خودم را در وزن المپیکی ۸۶ کیلوگرم امتحان کنم.
مدعیان زیادی در این وزن حضور دارند؟
با توجه به حضور حسن یزدانی (تغییر وزن یزدانی قطعی است و در وزن ۸۶ کیلوگرم دیگر کشتی نخواهد گرفت)، کامران قاسمپور، علی سوادکوهی و حتی ابوالفضل رحمانی، مسیر برای ملیپوش شدن در این وزن بسیار سخت است. معتقدم که هر فردی تمرین و پشتکار بهتری داشته باشد میتواند ملیپوش این وزن شود.
الگو شما در کشتی چه فردی است؟
من علاقه زیادی به دیدن مبارزات حسن یزدانی داشته و همیشه مبارزات او را نگاه میکنم.
طرفدار چه تیمی هستید؟
استقلالی هستم.
بازیهای استقلال را در این فصل دنبال میکنی؟
استقلال در این فصل شرایط خوبی را سپری نکرد و این موضوع باعث شد تا دیدارهای این تیم دیگر جذابیت گذشته را نداشته باشد. امیدوارم این شرایط سخت هرچه زودتر برای استقلال تمام شود و بتواند به روزهای خوبش باز گردد.
آیا در اردوی تیم ملی با ملیپوشان کری خوانی هم دارید!
کری نه ولی بیشتر شوخی میکنیم.