دو شرکت پرشیا خودرو و مهام خودرو تصمیم به عرضه بی ام و iX3 وارداتی از طریق طرح جانبازان گرفته اند. BMW iX3 چه مشخصاتی دارد؟

تنور واردات خودرو داغ است و شرکت‌های واردکننده به امید کسب سودهای کلان به صف طولانی فعلی ملحق می‌شوند تا بتوانند شانس خود را امتحان کنند. خوشبختانه به لطف آزادسازی واردات و تنوع نسبتا خوبی که هم اکنون در بازار خودروهای وارداتی شاهد هستیم، می‌توان به آینده امیدوار بود. یکی از اقدامات ستودنی دولت در راستای کمک به حفظ محیط زیست و پاک نگه داشتن هوا، در نظر گرفتن مشوق برای شرکت‌هایی است که سودای واردات ماشین‌های برقی و هیبریدی دارند.

 

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

یکی از کراس اوورهای برقی جذابی که دو نماینده برای واردات به کشور دارد، بی ام و iX3 است. پرشیا خودرو و مهام خودرو با تلاش و رایزنی‌های متعدد، موفق به عرضه این خودرو در بازار داخل شده‌اند و به نظر می‌رسد به زودی استارت فروش آن‌ها از طریق سامانه جانبازان زده شود. از آنجایی که BMW iX3 یک خودرو جذاب و خواستنی به شمار می‌رود، تصمیم گرفته‌ایم به معرفی آن بپردازیم و با مشخصات فنی و آپشن‌های آن بیشتر آشنا شویم.

مطابق با آخرین اطلاعاتی که در دست داریم، قرار شده خدمات پس از فروش کراس اوور فوق از طریق نمایندگی‌های پس از فروش پرشیا خودرو ارائه شود و مهام خودرو صرفا در نقش واردکننده عمل خواهد کرد. اگر شرایط خرید این خودرو وارداتی را دارید یا قصد دارید حواله آن را از جانبازان خریداری کنید، بهتر است ادامه این مطلب را از دست ندهید.

مختصری از بی ام و iX3

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

از سال ۲۰۲۰ میلادی، بی ام و تصمیم گرفت شاسی بلند سایز متوسط X3 را برقی کند و خروجی این تصمیم گیری را یک سال بعد با نام iX3 روانه بازارهای جهان کرد. ورود این خودرو لوکس به کشور را باید مدیون جانبازان باشیم، وگرنه با توجه به محدودیت‌های واردات خودرو و سقف قیمتی که وجود دارد، هیچ گاه شاهد ورود چنین محصولاتی به ایران نبودیم. این کراس اوور برقی را می‌توان رقیب مستقیم تسلا مدل Y، مرسدس بنز EQC، آئودی Q4 e-tron و ژیپنگ G9 دانست.بی ام و iX3 برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ میلادی متولد شد و خیلی زود به عنوان یک کراس اوور الکتریکی جذاب به بازار آمد. می‌توان گفت که این خودرو برقی، همان شاسی بلند X3 است که در جهت کمک به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا، تن به قوای محرکه الکتریکی داده است. با این اوصاف، جانبازان عزیز می‌توانند به زودی از طریق دو شرکت مهام خودرو و پرشیا خودرو، ثبت نام این محصول را آغاز کنند.

 

طراحی ظاهری و فضای کابین

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

یکی از مولفه‌های مهم طراحی ظاهری بی ام و iX3، جلوپنجره آن خواهد بود که به منظور کاستن از فشار هوا، مسدود شده است. رینگ‌های ۱۹ اینچی آن برای آیرودینامیک بهتر این کراس اوور طراحی شده و ضریب درگ را تا ۵ درصد کاهش داده است. از طرف دیگر، ۱۰ کیلومتر به برد خودرو افزوده و در مجموع ضریب درگ را به ۰٫۲۹ رسانده است.از دیگر المان‌های طراحی BMW iX3 می‌توان به تریم آبی رنگ در قسمت‌های مختلف بدنه مثل پایین درها و جای سر اگزوزها اشاره کرد که تا داخل کابین هم امتداد پیدا کرده است. رنگ‌بندی وارداتی پرشیا خودرو شامل مشکی، خاکستری، سفید، آبی، قرمز و نقره‌ای می‌شود و تمامی مدل‌ها مجهز به سیستم تعلیق تطبیقی هستند. جلوپنجره به سبک سایر خودروهای بی ام و، به شکل کلیوی طراحی شده و در مرکز آن‌ها آرم BMW به چشم می‌خورد.

 

قوای فنی

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

کراس اوور برقی بی ام و iX3 مجهز به یک پیشرانه الکتریکی در محور عقب شده است. این خودرو وارداتی در سه مدل مختلف به بازار عرضه می‌شود که لیدینگ، کریتیو و پایه هستند. با این حال، هر سه تیپ با یک نوع موتور برقی که توان تولید ۲۶۸ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد به بازار عرضه می‌شوند. در تیپ پایه شاهدیم که برای رسیدن به شتاب ۱۰۰ کیلومتر نیاز به ۶٫۸ ثانیه زمان است.برای داشتن پیمایش نسبتا طولانی ۵۴۰ تا ۵۵۰ کیلومتر با یک مرتبه شارژ کامل، یک باتری با ظرفیت ۸۰ کیلووات ساعت تعبیه شده است. علیرغم اینکه برد این خودرو در محدوده ۵۵۰ کیلومتر ذکر شده، اما باید اعتراف کرد که در شرایط واقعی نمی‌توان بیشتر از ۴۵۰ کیلومتر با بی ام و iX3 راه رفت. در صورتی که از شارژر سریع استفاده کنید، ظرف نیم ساعت می‌توانید تا ۸۰ درصد انرژی باتری را تأمین کنید و با استفاده از شارژ معمولی، مدت زمان فول شارژ شدن به ۷٫۵ تا ۸ ساعت می‌رسد.

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

به لحاظ ابعاد، شاسی بلند آلمانی‌ها دارای طول، عرض، ارتفاع و فاصله محوری ۴۷۴۶ میلی متر، ۱۸۹۱ میلی متر، ۱۶۸۳ میلی متر و ۲۸۶۴ میلی متر است. ۵ نفر بزرگسال می‌توانند به راحتی در کابین آن قرار بگیرند و از آنجایی که فاصله بین محورها مطلوب است، فضای کافی برای آن‌ها وجود خواهد داشت. وزن بی ام و نزدیک به ۲۲۷۰ کیلوگرم اعلام شده و تا ۱۶۰ هزار کیلومتر گارانتی باتری دارد.

 

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی

گفتیم که BMW iX3 وارداتی پرشیا خودرو و مهام خودرو در سه تیپ مختلف به بازار عرضه می‌شوند. این سه مدل به لحاظ قوای محرکه شبیه به یکدیگر هستند، اما از نظر امکانات رفاهی و سایر آپشن‌ها، تفاوت‌هایی بین آن‌ها دیده می‌شود.

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

نسخه پایه بی ام و آی ایکس ۳ مجهز به ۶ کیسه هوا، سامانه پایش کنترل فشار باد تایرها، سنسورهای پارک جلو و عقب، دوربین دنده عقب به همراه دوربین‌های جانبی، چراغ‌های تطبیقی، سیستم کمک راننده مثل دستیار حفظ خودرو بین خطوط، تشخیص عابر پیاده و کمک پارک شده است. همچنین علاوه بر آپشن‌های ایمنی فوق، امکانات رفاهی زیر را می‌توان برای این کراس اوور برقی در نظر گرفت:

  • سقف پانورامیک
  • فرمان با روکش چرم
  • صندلی‌های برقی با حافظه
  • ورود و استارت بدون کلید
  • نمایشگر سربالا
  • نمایشگر لمسی و کلاستر دیجیتال ۱۰.۳ اینچی
  • سیستم تهویه مطبوع خودکار جلو و عقب
  • کروز کنترل
  • سنسور باران
  • سیستم صوتی هارمن کاردون
  • گرم کن صندلی و چراغ‌های ال ای دی و…

قیمت و رقبا

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

از آنجایی که دو شرکت مهام خودرو و پرشیا خودرو نمی‌توانند بی ام و iX3 را به صورت مستقیم از آلمان سفارش دهند، باید سراغ شرکت‌های عرضه کننده چینی بروند. با این اوصاف، قیمت هر دستگاه از این کراس اوور الکتریکی در پکن، ۵۵ هزار دلار برای مشتری آب می‌خورد که با احتساب نرخ دلار در بازار و هزینه‌های جانبی دیگر مثل تعرفه‌ها و مالیات‌های گوناگون، می‌توان گفت که بین ۵ تا ۵٫۵ میلیارد تومان قیمت گذاری می‌شود.تجربه عرضه مرسدس بنز C200L مدل ۲۰۲۵ وارداتی نشان داد که خودروهای طرح جانبازان می‌توانند با قیمت‌های غیرقابل باور در بازار آزاد به فروش برسند. برای مثال همین خودرو اروپایی وقتی به بازار آزاد آمد، ۳۸ میلیارد تومان آگهی شد و هم اکنون پس از خوابیدن هیجانات به ۱۷ تا ۲۱ میلیارد تومان رسیده است. با این اوصاف می‌توان انتظار داشت که همین بلا بر سر بی ام و iX3 وارداتی بیاید و تا ۲۰ میلیارد تومان آگهی شود.سه رقیب عمده برای این خودرو برقی جذاب وجود دارد که به ترتیب آئودی Q4 e-tron، مرسدس بنز EQC و تسلا مدل Y است. کراس اوور جذاب آئودی توسط شرکت نادین خودرو به ایران آمده و در تیپ‌های گوناگون آماده عرضه شده است. مدل تک موتوره این خودرو قادر به تولید ۲۰۴ اسب بخار قدرت و ۳۱۰ نیوتن متر گشتاور است و مدل دو موتوره می‌تواند در شرایط ایده آل، ۳۱۳ اسب بخار قدرت و ۴۷۲ نیوتن متر گشتاور تولید کند.

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

دومین رقیب سرسخت BMW iX3 وارداتی در بازار جهانی، مرسدس بنز EQC است. این حریف قدر هم قوای فنی بهتر و هم قیمت بالاتری دارد و مدل دو موتوره آن توانایی تولید ۴۰۲ اسب بخار قدرت و ۷۶۰ نیوتن متر گشتاور دارد. قیمت آن ۷۰ هزار دلار اعلام شده و می‌تواند ۴۴۰ کیلومتر مسافت را با یک مرتبه شارژ طی کند.و در نهایت نوبت به تسلا مدل Y می‌رسد که از پرفروش‌ترین خودروهای برقی تسلا در دنیا است. پیشرانه برقی این کراس اوور قادر به تولید ۲۹۹ اسب بخار قدرت و ۴۴۰ نیوتن متر گشتاور بوده و شتاب ۵ ثانیه‌ای ارائه می‌دهد. مهم‌ترین مزیت این خودرو نسبت به سه محصول فوق، قیمت پایین‌تر آن است.

 

نقاط قوت و ضعف

صحبت از مزایا و معایب خودرو لوکس و همه چیز تمامی مثل بی ام و iX3، سخت و دشوار است، اما بدیهی است که هر خودرویی از هر برندی که باشد، در کنار نقاط قوت بسیاری که دارد، نقاط ضعفی هم دارد که خریداران باید در نظر بگیرند. در ادامه به معرفی مزایا و معایب کراس اوور برقی پرشیا خودرو و مهام خودرو می‌پردازیم.

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

نقاط قوت

اولین و مهم‌ترین نقطه قوت BMW iX3، کیفیت ساخت و مونتاژ آن است. عاشقان خودرو در سرتاسر دنیا با برند بی ام و و محصولات لوکسی که طراحی می‌کند، آشنا هستند و این کمپانی بزرگ را به خاطر نوآوری‌ها و خلاقیت‌هایش تحسین می‌کنند. از آنجایی که تعداد عرضه آن برای بازار ایران محدود است، محصولی کمیاب و گران قیمت خواهد بود.گرچه iX3 یک کراس اوور برقی محسوب می‌شود، اما کیفیت سیستم تعلیق و پایداری و کنترل آن به اندازه سایر محصولات درون سوز بی ام و است. گشتاور بالا به لذت رانندگی اضافه می‌کند و بازدهی موتور شما را به وجد می‌آورد.یکی از مزایا و معایب توامان این خودرو، زیرساخت‌های شارژ سریع است که اگر مهیا شود، به نفع مشتریان خواهد بود و در غیر این صورت می‌تواند تبدیل به نقطه ضعف شود. می‌توانید در عرض ۳۰ دقیقه، ۸۰ درصد انرژی از دست رفته باتری را بازیابی کنید! علاوه بر این، مزیت دیگر بی ام و آی ایکس ۳، تجهیز آن با سیستم نیمه خودران سطح ۲ و امکانات رفاهی متعدد است.

بررسی بی ام و iX3 وارداتی

نقاط ضعف

نخستین نقطه ضعف بی ام و iX3 وارداتی، قیمت بالای آن نسبت به رقبایی همچون تسلا مدل Y است. چینی‌ها برای خرید این ماشین باید حداقل ۵۵ هزار دلار هزینه کنند در حالی که قیمت تسلا مدل Y حدود ۴۳ هزار دلار است.شاید اروپایی‌ها کراس اوور برقی خود را توی بوق و کرنا کنند، اما توان پیمایشی این خودرو کم است و می‌توانست بیشتر از این‌ها باشد. حداکثر برد روی کاغذ BMW iX3 حدود ۵۵۰ کیلومتر اعلام شده، اما عواملی مثل سبک رانندگی و دمای هوا می‌توانند روی این پیمایش تأثیر منفی بگذارند. می‌توان گفت که در حال حاضر، برد واقعی این خودرو ۴۵۰ کیلومتر است.چشم بادامی‌های چینی بازار خودروهای برقی را تصاحب کرده و با طراحی‌های مدرن و نوآورانه، گوی سبقت را از رقبای اروپایی خود ربوده‌اند. باواریایی‌ها هیچ تلاشی در راستای ایجاد یک خودرو با ظاهر جدید نکرده و بی ام و iX3 را مشابه نسخه درون سوز آن طراحی کرده‌اند.متاسفانه نقطه ضعف بعدی که می‌تواند روی فروش خودروهای برقی در کشورمان اثر سوء بگذارد، فقدان زیرساخت‌های شارژ مناسب است. همچنین به همین دلیل، بازار خرید و فروش محصولات الکتریکی چندان پررونق نیست و ریسک خرید آن‌ها به قصد فروش، بالاست.

ارزش خرید بی ام و iX3

در سرتاسر جهان و به ویژه اروپا، دولت‌ها سعی خود را برای تشویق خودروسازان و مردم به تولید و خرید ماشین‌های برقی کرده‌اند. گرچه خرید و فروش چنین ماشین‌هایی در دنیا عادی شده، اما در بازار کشورمان همچنان یک پدیده رایج نیست. مهم‌ترین دلیل استقبال نکردن مردم از خودروهای برقی، نبود زیرساخت‌های مناسب است.علاوه بر این، اغلب خودروهایی که از طریق طرح جانبازان به بازار عرضه می‌شوند، بستر رانت و سوداگری را به همراه می‌آورند. متاسفانه خودرویی که ۵ میلیارد قیمت گذاری شده را باید در بازار آزاد با قیمت‌های نجومی ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان خریداری کنید که عقلانی و به صرفه نیست. در پایان باید از کراس اوور برقی پرشیا خودرو و مهام خودرو تعریف کرد و مقصر اصلی برای لذت نبردن از واردات چنین خودروهایی را دولت و دلالان دانست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *