رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با تاکید بر برخورد قاطع با قاچاقچیان اشیای تاریخی گفت: سال گذشته ۲۵۷ فقره پرونده جرایم مربوط به قاچاق اشیای تاریخی تشکیل شد که در این رابطه ۴۳۶ متهم دستگیر شدند.
سردار حسین رحیمی در گفتوگو با مرزاقتصاد اظهار کرد: یکی از ماموریتهای مهم پلیس امنیت اقتصادی، برخورد جدی با متخلفان اشیای عتیقه است که در این راستا سال گذشته توانستیم افزون بر ۱۶ هزار و ۱۱۱ قطعه شی را در ماموریتهای مختلف کشف و در اختیار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار دهیم.
وی ادامه داد: طبق برآوردهای موجود، ارزش این اشیا ۴۶۳ میلیارد تومان تخمین زده شده است که البته معتقدم ارزش واقعی آنها بیشتر از این رقم است.
سردار رحیمی اضافه کرد: اگر از خروج اشیای با ارزش تاریخی از کشور مطلع شویم، این موضوع را از طریق پلیس بین المللی (اینترپل) با جدیدیت پیگیری و با این قاچاقچیان برخورد قانونی خواهیم کرد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون اشیا و آثار تاریخی از کشور خارج شده از طریق نهادهای بینالمللی پیگیری و به کشور بازگردانده شده است، گفت: بیشتر این اقلام در مبادی داخل کشور کشف و تحویل میراث فرهنگی میشود و این اشیا با توجه به نظر کارشناسان ارزیابی میشود.
سردار رحیمی درباره اقدامات پلیس امنیت اقتصادی در راستای برخورد با زمین خواری نیز گفت: در حوزه زمین خواری در سال ۱۴۰۳ حدود چهار هزار هکتار از اراضی ملی و عمومی رفع تصرف و آزاد شد و ارزش این اراضی ۲۶ همت است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا ادامه داد: رسیدگی به موضوع زمین، کوه، ساحل، دریا و جنگل خواری در حوزه پلیس امنیت اقتصادی است که برای برخورد با متخلفان این حوزه با جدیت پیگیری میشود.
وی از مردم خواست اگر اطلاعاتی در زمینه زمین خواری دارند از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۰۰ پلیس امنیت اقتصادی را در جریان قرار دهند.