به گزارش مرز اقتصاد, به نقل از رویترز، شرکتهای نفتی ژاپن در حال کاهش سرمایهگذاریهای مرتبط با کربنزدایی و تمرکز بیشتر بر سوختهای فسیلی هستند. این تغییر راهبرد در حالی رخداده که نگرانیهای جهانی درباره امنیت انرژی و هزینههای بالای فناوریهای سبز رو به افزایش است. به گزارش رویترز، پالایشگاههای بزرگ ژاپن ازجمله هلدینگ اینئوس (Eneos) و «آیدیمیتسو کوسان(Idemitsu Kosan)، سرمایهگذاریهای خود در پروژههای مرتبط با هیدروژن و آمونیاک را کاهش دادهاند. توموهید میاتا، مدیرعامل «اینئوس»، در نشستی خبری اعلام کرد؛ روند حرکت به سمت یک جامعه بدونکربن کُند شده و انتقال کامل انرژی که پیشتر برای سال۲۰۳۰ پیشبینیشده بود، ممکن است به تعویق بیفتد. میاتا تاکید کرد؛ بهدلیل افزایش هزینههای سرمایهگذاری، این شرکت فعلا برنامهای برای تامین گسترده هیدروژن و آمونیاک ندارد.
بر اساس راهبرد جدید «اینئوس» که تا مارس۲۰۲۸ تدوینشده، هدف پیشین تامین حداکثر ۴میلیونتن هیدروژن تا سالمالی ۲۰۴۰ حذف شده و تمرکز بر انرژیهای پایدار و مقرونبهصرفه از جمله نفت افزایشیافتهاست. از سوی دیگر، نوریاکی ساکائی، مدیرعامل پالایشگاه «آیدیمیتسو کوسان»، اعلام کرد؛ بودجه اختصاصیافته برای پروژههای کمکربن، از جمله هیدروژن، آمونیاک و سوختهای مصنوعی، از یکتریلیون ین(۷میلیارد دلار) به حدود ۸۰۰میلیارد ین کاهشیافتهاست.
وی گفت: حرکت به سمت کربنزدایی تا حدی کند شده و اتخاذ رویکردی انعطافپذیر برای دستیابی به یک جامعه بدونکربن تا سال۲۰۵۰ ضرورت دارد. این تغییر رویکرد تنها مختص ژاپن نیست. شرکتهای بزرگ نفت و گاز در سطح جهانی ازجمله بیپی انگلیس و اکینور نروژ نیز سرمایهگذاریهای خود در انرژیهای تجدیدپذیر را کاهش دادهاند.
در همایش سالانه انرژی در هیوستون مدیران شرکتهای فعال در حوزه سوختهای فسیلی و تجدیدپذیر بر نیاز به تغییر تمرکز از «انتقال انرژی» به «افزودن انرژی» تاکید کردند. با توجه به این تحولات، بهنظر میرسد مسیر جهانی بهسوی یک جامعه کمکربن با چالشهای بیشتری روبهرو شده و روند سرمایهگذاریهای سبز کُند شدهاست.