به گزارش مرز اقتصاد,ر «نادین ابراهیم» و «کارا فاکس» در گزارش دیروز برای سیانان نوشتند، رهبران بریتانیا، فرانسه و کانادا روز دوشنبه تهدید کردند که اگر اسرائیل حمله نظامی جدید خود را متوقف نکند و همچنان مانع ورود کمکها به غزه شود، «اقدامات مشخصی» از جمله تحریمهای هدفمند انجام خواهند داد.
درست زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا منطقه را بدون امضای آتشبس و توافق گروگانگیری ترک کرد، اسرائیل حمله زمینی ویرانگر جدیدی را در غزه آغاز کرد. ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش بهعنوان بخشی از عملیات «ارابههای گیدئون» به شمال و جنوب غزه منتقل شدهاند. این عملیات زمینی پس از روزها حملات هوایی سنگین به نوار غزه انجام شد که به گفته مقامات بهداشتی، تمام خانوادهها را از بین برده است.
اسرائیل اعلام کرده که اجازه ورود «مقدار اولیه غذا» به این منطقه محاصرهشده را خواهد داد؛ اقدامی که بنیامین نتانیاهو بهطور ضمنی به دلیل فشار شدید متحدان خود به آن اشاره کرد و روز دوشنبه، آژانس اسرائیلی که محمولههای کمکرسانی به غزه را تایید میکند، اعلام کرد که پنج کامیون وارد این منطقه محاصره شده شدهاند. با این حال، تام فلچر، رئیس کمکهای سازمان ملل، این محموله را «محدود» و «قطرهای در اقیانوس آنچه که بهشدت مورد نیاز است» توصیف کرد. روز دوشنبه، نتانیاهو گفت که اسرائیل قصد دارد «کنترل کل نوار غزه را به دست گیرد».
گزارشگران سیانان بر این باورند که اگر نتانیاهو محاصره ۱۱هفتهای غزه را لغو نکند، ممکن است حمایت نزدیکترین متحدان خود، از جمله ایالات متحده را از دست بدهد. رهبران بریتانیا، فرانسه و کانادا از اسرائیل خواستهاند عملیات نظامی خود در غزه را متوقف کند و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه را بدهد. در بیانیه مشترکی از سوی این رهبران آمده است: «اگر اسرائیل حمله نظامی مجدد را متوقف نکند و محدودیتهای خود را بر کمکهای بشردوستانه لغو نکند، ما اقدامات مشخصتری را در پاسخ انجام خواهیم داد.» آنها هشدار دادند که این اقدامات میتواند شامل تحریمهای هدفمند باشد. در یک بیانیه مشترک جداگانه در روز دوشنبه، وزرای امور خارجه ۲۳کشور، از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا و نمایندگان اتحادیه اروپا از اسرائیل خواستند که فورا اجازه «از سرگیری کامل» کمکها به غزه را بدهد و سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانه را قادر سازد «بهطور مستقل و بیطرفانه برای نجات جان انسانها تلاش کنند.»