سید صمد ضیائی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گفت : یکی از مراحل کلیدی در برنامه غذایی گندم و جو تغذیه از مرحله سه برگه شدن تا شروع پنجه‌زنی است.در این مرحله تعداد جایگاه دانه در خوشه مشخص می‌شود. تعداد دانه در خوشه یکی از شاخص‌های مستقیمی است که روی عملکرد نهایی مؤثر است.
وی تصریح کرد؛ بنابراین تغذیه در این مراحل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نکته جالب اینجاست که اگر به هر خوشه گندم فقط یک بذر اضافه کنیم، عملکرد نهایی ما حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار افزایش خواهد یافت.
در ادامه افزود:مصرف کود سرک نیز بیشتر در مورد کود نیتروژن و پتاسه از نوع کود کلرور پتاسیم مرسوم است . در شرایطی که نیتروژن شسته می شود ، غالبا ۲۵ تا حداکثر ۵۰ درصد از کل نیتروژن مصرفی را به صورت قبل از کشت و بقیه (۵۰ تا ۷۵ درصد) را به صورت سرک در مراحل پنجه زنی، رشد ساقه و پرشدن دانه به مزرعه می دهند .
وی به ذخیره سازی خوب کود های یارانه ای اوره در انبار های این شرکت و عاملین توزیع به میزان۷ هزار و۹۸۲ تن و ۵۵۷تن کود کلرور پتاسیم اشاره کرد‌ و گفت: هم اکنون با توجه دستورالعمل توزیع کود شیمیایی برای کشت محصولات پائیزه، علاو بر ۱۵۰ کیلوگرم کود استارتر در زمان قبل از کشت، ۵۰ کیلوگرم جهت مصرف سرک کود اوره در پایش مواد کودی بارگزاری شده است و می توانند جهت در یافت سهمیه خود به مراکز خدمات جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه نمایند.
وخاطرنشان کرد: استفاده بیش از کودهای ازته در ابتدای رشد گندم رشد سبزینه گندم را بیش از حد می‌نماید و باعث هدررفت مقادیر زیادی از رطوبت گیاه می‌شود در نتیجه گندم در اواخر دوره رشد با کمبود رطوبت مواجه می‌شود. بهتر است کود دهی سرک با توجه به میزان ازت و پتاس مورد نیاز گیاه که طبق آزمون خاک و نوع بافت خاک میزان آن برآورد شود، صورت گیرد. و کود دهی نیز به بارندگی های مناسب از نظر زمان، میزان و پراکنش باران بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *