به گزارش مرز اقتصاد ؛ مدیر کل بهزیستی استان یزد با اشاره به چالشهای مالی بهزیستی بر لزوم حمایتهای خیرین و ارتقای جایگاه بهزیستی در نگاه مردم تاکید کرد
« نادر هومنیان » در اولین نشست مطبوعاتی خود با اصحاب رسانه استان ضمن تقدیرازهمکاری خیرین با این سازمان به هزینه های بالای نگهداری سالمندان در مراکز مربوطه خبر داد و افزود: درحال حاضر برای نگهداری هر فرد در مراکز شبانهروزی بهزیستی، ۵.۷ میلیون تومان هزینه میشود، اما این هزینه در واقع ۶.۲ میلیون تومان است که مابه التفاوت آن از طریق کمکهای خیرین تأمین میشود و ادامه این روند را تهدیدی برای ورشکستگی مراکز سالمندان و در نهایت تخریبی برای جایگاه بهزیستی عنوان کرد .
مدیرکل بهزیستی یزد با اشاره به ارائه ۱۷۹ فعالیت توسط بهزیستی در قالبهای مختلف و پویشهای متفاوت و عدم آگاهی بخش زیادی از محاطبین و جامعه هدف به گستردگی فعالیت این سازمان اطلاع رسانی در اینخصوص و ایجاد و راه اندازی یک مؤسسه خیریه توسط اهالی رسانه را خواستار شد .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تاسف از مراجعه پایینترازمیانگین کشوری خانوادههای یزد در طرح پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال و عواقب آن، از اجرای این طرح و شناسایی ۱۶۰۰ نفر کودک مشکوک به اختلال بینایی در استان طی سال گذشته شهرستان یزد از حضور گروههای جهادی بنیاد برکت براساس تفاهم نامه تنظیمی طی دو مرحله ( از ۲۴ تا ۲۶ و سپس از ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت ماه )عزیمت به یزد کارغربالگری را در سراسر استان و در ۳۷ مرکز مجری طرح و درمانهای رایگان در صورت نیاز خبر داد.
هومنیان با تاکید بر اینکه اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم از اولویتهای آتی سازمان بهزیستی خواهد بود ابراز داشت : در سال گذشته می بایست ۶۶ هزار کودک ۳ تا ۶ سال استان که بر اساس میانگین کشوری پوشش می بایست ۸۶ در صد در طرح پیشگیری از تنبلی چشم شرکت میکردند لیکن ۳۲ هزار کودک معادل ۵۶ درصد دراین طرح مشارکت کردند و متاسفانه نتیجه آن منجر به شناسایی ۱۶۰۰ کودک مشکوک و نیز هفت کودک دچار مشکل بینایی گردید .
مدیرکل بهزیستی یزد خاطر نشان کرد : با توجه به پیش بینی اینکه ۶۳ تا ۶۴ هزار کودک در استان مشمول این طرح خواهند بود ابراز امید واری کرد با راه اندازی یک کارزار رسانهای در این باره، بتوانیم پوشش به مراتب بهتر از سالهای گذشته در استان را رقم بزنیم.
این مقام مسئول ضمن در خواست توجه خانوادههای یزدی به اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان، بازه زمانی فرصت درمان و پیشگیری از اختلالات نابینایی را ۳ تا ۶ سال وغیر ممکن بودن درمان آن پس از ۱۰ سالگی ذکر کرد وافزود : در صورت نهفته بودن این مشکل و درمان آن در موعد تعیین شده، این افراد در آینده جزو مخاطبان بهزیستی خواهند بود.
وی تاکید کرد مشارکت پایین سال گذشته خانواده ها به دلیل عدم آگاهی کافی از اهمیت پیشگیری از اختلالات بینایی کودکان است که میتواند عواقب جبرانناپذیری در پی داشته باشد.
هومنیان گفت : در سال ۱۳۹۶ اعلام گردید که هیچ کودک ناشنوایی در استان نداریم لیکن آمارهای اخیر استان در حوزه غربالگری ناشنوایی در بدو تولد نشان می دهد که افزون بر ۱۳۰ کودک دچار ناشنوایی شده اند .
وی وضعیت طلاق و خودکشی و افزایش آن دراستان را نگرانکننده توصیف کرد و تصریح داشت : در ادوار گذشته به دلیل ویژگیهای مردم یزد به ازای هر ۱۸ ازدواج یک مورد طلاق داشته است و افزایش قابل توجه این آسیب اجتماعی را هم نگران کننده ذکر کرد .
مدیرکل بهزیستی یزد با اشاره به بخش پیشگیری از برخی از آسیبهای اجتماعی توسط بهزیستی ازعدم آگاهی مردم نسبت به خط مشاوره ۱۴۸۰ ابراز تاسف کرد و این غفلت را کم توجهی متولیان واهالی رسانه به ویژه رسانه ملی در امر اطلاع رسانی عنوان کرد .